Blogda Ara

20 Şubat 2024 Salı

FIRÇA VE TARAK TEMİZLİĞİ

 


FIRÇA VE TARAK TEMİZLİĞİ YAPMAZSAK NE OLUR?

Saç sorunları yaşıyor musunuz? Dökülme, yağlanma, kepek vb. birçok saç kadınların yaşam kalitesini olumsuz etkileyen problemlerdendir. Bazen bu problemlerin nereden kaynaklandığını bulmakta zorlanırız. Vitamin değerlerimiz normaldir, saç bakımına dikkat ederiz fakat saçlarımız yağlanmaya, dökülmeye ve kepeklenmeye devam eder. O halde problem tam olarak saç bakımında olmayabilir. 

Saç problemlerinin sebeplerine baktığımızda temelinde yanlış ürün kullanımı veya sağlıksal problemlerden kaynaklı olabiliyor. Fakat bazen de sorun kullandığımız ürünlerden ve onları yeterince dezenfekte etmememizden kaynaklı olabiliyor. Hergün kullandığımız taraklar, fırçalar hatta tokalar bile saç problemleri yaşamamıza sebep olabiliyor. Peki bu ürünleri nasıl temizleyebiliriz?

Fırça tarak ve Diğer Saç Ürünleri Nasıl Temizlenir?

Çoğunuz saç fırçalarınızı en az ayda bir kez yıkamanız gerektiğini eminiz bilmiyordur. Genellikle saçlarımıza bakım kremleri uygular kokular sürer ve herşeyin yolunda olduğuna inanırız. oysa saç dökülmesine, yağlanmaya ve diğer birçok saç problemine sebep olan etkenlerden biri de kesinlikle saç ürünlerinin doğru temizlenmemesi. 

Saç ürünlerinizi ayda en az birkez temizlemelisiniz. Bir kovaya ılık su koyup içerisine yarım ya da bir  çay bardağı kadar sirke ekleyin. daha sonra saç ürünlerinizi bu suya koyup en az 30 dakika kadar bekletin. daha sonra saç ürünlerinizi temizleme aparatları ya da el ile iyice yıkayın ve temizleyin. Bunu ilk kez yaptığınızda sirkeli suyun rengine inanamayacaksınız. Okadar fazla kir ve yağ taraklarda birikiyor ki biz bunların farkına anca temizleme işleme yaptığımızda varabiliyoruz. 

Tarak ve fırçalarınızın temizliğini ayda en az 1 kez olmak üzere düzenli yapın. Taraklarınızı hergün dezenfekte etmek için ise hazırlayacağınız lavanta suyu ile ıslatıp daha sonra kullanabilirsiniz. böylece saçlarınıza doğal bir parfüm de uygulamış olacaksınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER