Blogda Ara

25 Şubat 2024 Pazar

GÖZ ÇEVRESİ PROBLEMLERİ İÇİN HANGİ SERUMLARI KULLANMALISINIZ?


GÖZ ÇEVRESİ PROBLEMLERİ İÇİN HANGİ SERUMLARI KULLANMALISINIZ?

Serumlar yavaş yavaş hayatımızın her alanına entegre olmaya başladı. İlk zamanlarda içeriğindeki asitler sebebiyle her ne kadar ön yargı ile yaklaşılsa da şuan vazgeçilmez cilt bakımı ürünlerinin başında geliyor. Serumlar doğru kullanıldığında oldukça faydalı ve etkilidir. Fakat birçoğumuz hangi serumun nerelerde kullanılması gerektiğini bilmeden alıp uyguluyoruz. Bu maalesef serumdan doğru verimi almamızı engelliyor.

Göz çevremiz bazen yaştan, bazen yanlış ürün kullanımından veya başka sebeplerden kaynaklı olarak deforme olur. Göz çevresi problemleri diğer kısımlara nazaran tedavi edilmesi daha zor olan bölümdür. Göz çevremiz hassastır ve bu hassas olan kısma da kendi gibi hassas davranmak gerekir. Birçoğumuzun yaptığı hataların başında tüm cilde uyguladığımız ürünleri, maskeleri vb. göz çevresine de sürmektir. Bu çok yanlıştır ve sonrasında geri dönülemez sonuçlar  doğurabilir.

GÖZ ÇEVRESİ İÇİN HANGİ SERUMLAR?

Göz çevremiz kararabilir, kırışabilir veya diğer göz çevresi problemleri oluşabilir. Önemli olan ise hangi problemde hangi serumun kullanacağını bilmektir. Şimdi sizlere hangi problemde hangi serumun kullanılması gerektiğini anlatacağız.

KIRIŞIKLIK

Göz çevrenizde kırışıklık veya kaz ayakları varsa kullanabileceğiniz 3 serum vardır. Bunlar; RETİNOL, PEPTİT, HYALURONİC ASİT. Eğer göz çevrenizde kırışıklık problemi varsa bu serumları tercih edebilirsiniz fakat retinollerin miktarına dikkat edilmelidir. Ayrıca bu ürünlerden sonra gözaltı nemlendiricinizi kullanmayı ihmal etmeyin.

MORLUK

Göz altlarınızda morluklar veya kararmalar varsa C VİTAMİNİK VİTAMİNİ, NİACİNAMİDE serumlarını kullanabilirsiniz. Özellikle niacinamide göz altlarında oluşan renk farklarını açmada oldukça etkilidir.

TORBALANMA

Göz altlarınızda torbalanmalar varsa ESCİN, KAFEİN kullanmalısınız. Özellikle kafein içeren serum ve kremler torbalanmaları hafifletir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK KONULAR;

DOĞAL PEELİNG NASIL YAPILIR?











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER