Blogda Ara

27 Şubat 2024 Salı

LEKELERİ AÇAN MASKE TARİFİ

 


LEKELERİ AÇAN EV YAPIMI DOĞAL MASKE TARİFİ

Cildimizde pek çok sebepten kaynaklı olarak lekelenmeler oluşabilir. Bunların birçoğu cilt problemlerinden kaynaklı izlerden oluşsa da bazen de güneşten veya farklı dış etmenlerden dolayı da oluşabilir. 

Cilt problemleri arasında belki de en zor tedavi edilenlerinden biri lekelerdir. Çünkü lekeleri açmak için bazen deriye zarar verilebiliyor. Özellikle güzellik merkezlerinde eski deriyi soyduklarını idda eden ve bazen de bunu yapan uygulamalar mevcut. Fakat derinin doğal döngüsünde soyulması ile zorla soyulması aynı şeyler değildir. Deri soyulduğu için cilt hassaslaşır ve daha da kötüleşebilir. 

Evde derinizi soymadan lekelerinizi açmak ister misiniz? Eminiz bunu herkes ister. O halde cildinize zarar vermeden doğal olarak ev yapımı maske ile lekelerinizi açmak için yazıyı okumaya devam edin.

LEKE AÇAN MASKE TARİFİ

MALZEMELER ;

1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı pişmiş pirinç
1 tatlı kaşığı bal
4-5 damla limon

HAZIRLANIŞI ;

Öncelikle 2 yemek kaşığı pişmiş pirinci 1 su barďağı süt ile karıştırıp iyice ezin ve lapa kıvamına getirin. Ardından balı ve zeytinyagını da ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı yüzünüze, boynunuza, kollarınıza sürebilirsiniz. 15 dakika kadar bekletip yıkayabilirsiniz.

Leke açan maskeyi haftada 1 kez uygulamanız yeterlidir. Cildinizin lekelenmemesi için güneş kreminizi 2 3 saatte bir yenilemeyi unutmayın. Dışarı çıkarken yüzünüzü koruyun. Eğer varsa yüzünüzdeki sivilceleri patlatmayın ve yeni lekeler oluşturmayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER