Blogda Ara

25 Şubat 2024 Pazar

YAŞLANMA BELİRTİLERİNİ GECİKTİRMENİN YOLLARI


 

YAŞLANMA BELİRTİLERİNİ NASIL GECİKTİRBİLİRİZ?

Yaşlılık veya yaş alma, yemek yemek ve su içmek kadar doğal ve olağan bir durumdur. Her yıl bir yaş daha alırız ve yaşlanırız. Yaşlılık belirtilerinin ilk görüldüğü yer ise şüphesiz cildimiz, yüzümüzdür. Bazen yaşımız çok ileri olmasa dahil yaşlılık belirtileri erkenden görülmeye başlar. Kendimizden yaşça büyük insanlardan bile daha yaşlı göründüğümüz olabiliyor. Peki bunların sebebi nedir? Yaşlılık belirtileri neden erkenden başlar?

Yaşlılık belirtilerinin ilk başladığı yer şüphesiz yüzümüzdür. Bunun birden fazla sebebi vardır. İlk olarak cilde erken yaşlarda makyaj veya diğer kimyasalların uygulanması bunun başlıca sebeplerindendir. Ağır fondötenlerin erken yaşta kullanılmaya başlanmasından kaynaklı olarak cilt hava alamaz ve hasar görür. Kimi zaman makyajı çıkarmadan uyuduğumuz bile olur. Bunlar uzun vadede cildimizde geri dönülemez hasarlar bırakabilir. Bu nedenle erken yaşta makyaja başlamak erken yaşlanmaya giden ilk basamaklardan biridir.

Cildin erken yaşlanmasının bir diğer önemli sebebi ise cildi gereğinden fazla yormaktır. Çok fazla ürün kullanımı, bu ürünlerin cilde uygun olmaması ve bir tabaka oluşturması cildi yorar ve erkenden çöküp yaşlanmasına sebep olabilir. 25 yaşına kadar cildinize onarım amaçlı hiçbir ürün uygulamamalısınız. Kullanmanız gereken ürünler sadece hafif yapılı bir temizleyici, güneş kremi ve nemlendirici olmalıdır. Erken yaşta, yaşınıza uygun olmayan onarıcı kremler, serumlar kullanmanız cildinizde aksi yönde bir etki yaratabilir ve uzun vadede cildinizde hasarlar yaratabilir.

Cildi yaşlandıran bir diğer etken ise güneştir. Evet buna şaşırabilirsiniz fakat güneş yüzümüzün lekelenmesine ve erkenden kırışmasına sebep olur. Bu nedenle erken yaşlarda, hava güneşli olsun olmasın yaz kış güneş kreminizi uygulamalısınız. 

Son olarak bol bol sıvı tüketmelisiniz. Günde en az 2.5  litre su tüketmeli ve diyetinize de bol meyve sebze entegre etmelisiniz. Karbonhidrat tüketimini de en aza indirin. Yaşlanmanın önemli etkilerinden biri karbonhidrattır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER