Blogda Ara

24 Şubat 2024 Cumartesi

KURU CİLTLİLER İÇİN MASKE TARİFİ


 

KURU CİLTLER İÇİN NEMLENDİREN MASKE TARİFİ

Kuru ciltler, yağlı ciltlere nazaran daha hassastır. Bu nedenle de her ürünü kullanamazlar. Özellikle kış ayları kuru ciltliler için kabustur. Eğer ciltlerini iyi nemlendirip soğuğa karşı koruyamazlarsa, pul pul dökülmeler ve kızarıklar meydana gelir. Ürün alırken de her ürünü kullanamazlar. Ciltleri kuru olduğu için daha nazik temizleyen temizleyiciler ve yoğun nemlendiren nemlendiriciler kullanmaları gerekir. Her tonik onlar için uygun değildir ve özellikle asitli serumları kullanırken ekstra dikkatli olmaları gerekir.

Kuru bir cilt yapısına sahipseniz en önemli şeyin nem olduğunu kesinlikle unutmamalısınız. Eğer evdeyseniz veya cildinizde bir ürün yoksa nemlendiriciniz belirli aralıklarla tazelemenizde fayda var. Peki yeterli mi? Elbette hayır. Cildinizin neme doyması için bir de nem maskeleri uygulamanız gerekir. Nem bombası vaadiyle satılan birçok ürün bulabilirsiniz. Bunların birçoğu nemlendirmekten çok yağlandıran ürünler. Faydası yoktur diyemeyiz fakat öncelik yağ değil nemdir. Cilt neme doyduğunda dilerseniz cildinize yağlarla da bakım yapabilirseniz. Yağları nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız HANGİ YAĞ NEYE İYİ GELİR? yazımıza göz atabilirsiniz.

KURU CİLTLER İÇİN NEM MASKESİ

Cildiniz kuruysa, cildinizi neme doyurmalısınız. Evde kendiniz doğal olarak nem maskeleri hazırlayabilirsiniz. Bu maskeler hem yapımı kolay hem de cilde gerekli nemi vererek elastikliğini arttıran ve cildi besleyen maskelerdir. 

Malzemeler;

Yarım muz
1 yemek kaşığı avokado
1.5 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı hakiki bal

Hazırlanışı;

Öncelikle yarım muzu çatalla ezip püre haline getirin. Daha sonra aynı şekilde avokadoyu da ezerek püre hale getirip üzerine yoğurdu ve balı da ilave ederek iyice karıştırın. Bulamaç hale gelen karışımı yıkanıp temizlenmiş cildinize uygulayın ve 15 dakika kadar bekletip yıkayın. Maskeyi cildinizden arındırdıktan sonra günlük nemlendirici kreminizi de uygulayabilirsiniz. Bu maskeyi haftada 2 gün uygulayabilirsiniz. Akşamları uygulamanız cildin yenilenip onarılması açısından daha uygundur. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER