Blogda Ara

19 Şubat 2024 Pazartesi

MİS GİBİ KOKAN VÜCUT KREMİ

 


MİS GİBİ KOKAN VÜCUT KREMİ YAPIMI

Cilt bakımı hepimizin önem verdiği bakımların başında geliyor. Hepimiz yeterince nemlenmiş ve parlak bir cilde sahip olmak isteriz. Bunun için de pahalı markalara çokca para ödeyerek vücut kremleri satın alırız. Evet bazıları gerçekten işe yarasa da bazıları maalesef masraftan başka bir işe yaramıyor. Hepsini tek tek denemek de çok mümkün olmayacağı için doğru kremi seçmek işkence haline gelebiliyor. 

doğru kremi bulmak için çoğu zaman internetten yorumlara bakarız. Ama maalesef yorumların çoğu markalar tarafından parayla satın alınan yorumlar olduğu için doğru kremi bulmak daha da zorlaşıyor. Peki kendi cilt bakım kreminizi kendiniz hazırlamak istemez miydiniz? Hem içeriğinden emin olarak hem de istediğiniz kokularda cilt bakım kremleri  hazırlamak istiyorsanız okumaya devam edin.

EVDE MİS GİBİ KOKAN CİLT BAKIM KREMİ YAPIMI

Evde kendi cilt bakım kreminizi yapabilirsiniz. Üstelik içerisinde kimyasallar olmadan ve tamamen kendi istediğiniz kokularla. Peki cilt bakım kremi nasıl hazırlanır?

Malzemeler;

  • 4 yemek kaşığı soğuk sıkım hindistan cevizi yağı
  • 10 damla limon yağı
  • 10 damla avokado yağı
  • 10 damla lavanta yağı
  • lavanta yağı yerine vanilya yağı da tercih edebilirsiniz 
Hazırlanışı;

4 yemek kaşığı soğuk sıkım hindistan cevizi yağını benmari usulü ısıtıp içerisine diğer yağları ekleyip iyice karıştırıyoruz. daha sonra ağzı kapaklı ufak bir krem kapına karışımı döküp ağzını kapatarak soğuk bir yerde muhafaza ediyoruz. Eğer hava zaten soğuksa bunu yapmanıza gerek yok. Amaç hindistan cevizi yağının tekrar katılaşmasını sağlamaktır. Ve artık ev yapımı mis kokulu cilt bakımı kremimiz hazır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER