Blogda Ara

1 Şubat 2024 Perşembe

KEDİ KÖPEK HASTALIĞI

 


KEDİ KÖPEK HASTALIĞI NEDİR?

Hayvanlar hayatımızın her alanında yer alan canlılardır. Çoğumuz onları evimizde besleriz bazen de sokakta gördüğümüz hayvanları beslemek için veya sevmek için onlara dokunur temas ederiz. Peki bu hayvanlardan hastalık kapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Dışarıda gördüğünüz her hayvana temas eder misiniz? Eğer cevabınız evet ise bu alışkanlığı  acilen bırakmalısınız. Çünkü bu hayvanlardan ciddi hastalıklar kapabilirsiniz. Dışarıdaki hayvanlardan kıl tüy veya eller aracılığı ile bulaşan ve halk arasındaki adı kedi köpek hastalığı olan bir hastalık duydunuz mu? bu hastalık ülkemizde yaygı olarak görülmektedir. Kedi köpek kurt gibi hayvanların bağırsaklarında yaşayan parazitlerin insanlara bulaşmasıyla bu hastalık başlar. Vücudunuza yerleşen bu paraziti tam anlamı ile yok edip iyileşmek neredeyse imkansızdır. 

Kedi köpek hastalığı genellikle bağışıklığı düşük insanları etkiler ve bunların başında da hamileler gelir. Kedi dışkısı yoluyla bulaşabilir ve dikkat edilmezse hamilelerde, hamileliğin sonlandırılmasına kadar gidebilir. Bu parazitin bebeğe bulaşması durumunda göz beyin bağırsak gibi organlarda ciddi hasara sebep olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER