Blogda Ara

24 Şubat 2024 Cumartesi

SAÇ DERİSİNDE KIZARIKLIK VE KAŞINTI

 


SAÇ DERİSİNDE KIZARIKLIK VE KAŞINTI

Saç derimiz bazen çok fazla kaşınır ve kızarır. Bunun bazı sebepleri vardır. Bu belirtiler bazen mantarı işaret etse de çoğu zaman kepeklenmeden veya çok fazla kaşımaktan da kaynaklanabiliyor. Eğer kafa derinizde kızarıklık ve yoğun bir kaşıntı varsa öncelikle ilk yapılması gereken şey bir uzmana danışmaktır. Çünkü teşhisi herzaman kendiniz koyarsanız sorunu daha da büyütebilirsiniz.

Saç derinizde kızarıklık ve kaşıntı varsa bazen stres kaynaklı da olabilir. Çoğu zaman stresli olduğumuzda kafamız hatta tüm vücudumuz kaşınabilir. Bu kaşıntı da yerini kızarıklığa bırakabilir. Bazen de egzamadan kaynaklı kaşıntı ve kızarıklık yaşayabiliriz. Bu belki de en sık rastlanan şeklidir. Kafa derisinin soyulmasıyla beraber karşı konulamaz bir kaşıntı başlar ve kafa derisi kızarmaya hatta  kanamaya başlar. Peki bu durumlarda evde kendimiz ne yapabiliriz?

Saç derinizde yoğun bir kaşıntı ve kızarıklık yaşıyorsanız ilk olarak herkesin bildiği ve iyi geri dönüt veren sirkeyi deneyebilirsiniz. Duşunuzu aldıktan sonra son durulama suyuna bir kapak kadar sirke ekleyip saçlarınızı durulayabilirsiniz. Sirke kafa derinizi temizlediği gibi aynı zamanda saçlarınızın parlamasına ve yumuşamasına da katkıda bulunur. Eğer evde kendi sirkenizi yapmayı tercih ederseniz EVDE ELMA SİRKESİ NASIL YAPILIR? yazımıza göz atabilirsiniz.

Saç derisini rahatlatan diğer şey ise hindistan cevizi yağıdır. Hindistan cevizi yağı saç derinizi rahatlatarak kafa derisindeki mikroların azalmasına ve kepek oluşumuna da engel olur. Aynı zamanda hindistan cevizi yağı saçlarınızı besler uzatır ve parlatır. 1 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi yağını benmari usulü eritip saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Ardından 2-3 saat  bekletip yıkayın. Hindistan cevizi yağını nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE SAÇ BAKIMI yazımıza göz atabilirsiniz.

Saç derinizde kaşıntı, kızarıklık ve kepek gibi problemleriniz varsa kullanabileceğiniz bir diğer ürün ise çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağı saç köklerindeki mikropları yok ederek varsa mantarı saçtan temizler. Deriyi rahatlatır. Saç köklerini besleyerek saç uzamasına da katkı sağlar.

Tüm bunların yanısıra bol bol su tüketmelisiniz. Saçlarınıza kullandığınız tarak fırça ve tokaları temizlemeli ve dezenfekte etmelisiniz. Nasıl yapılacağını bilmiyorsanız FIRÇA VE TARAK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR? yazımıza göz atabilirsiniz. Şampuanlama yaparken, şampuanı önce elinizde köpürtüp daha sonra saçlarınıza uygulamalısınız. Aksi takdirde şampuan kalıntıları saçta birikir ve kepeklenmeye, kaşıntıya yol açar. Saç yıkama sıklığınız en az 3 günde bir olmalı. Evet saçın kendi yağında beslenmesine de ihtiyaç var fakat çok yağlı bir saç deriniz varsa ve üstüne saç ürünleri de kullanıyorsanız saç kirlenir ve kaşıntı artar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER