Blogda Ara

27 Şubat 2024 Salı

SİYAH SAÇLARINIZI GERİ GETİRİN


 

SİYAH SAÇLARI GERİ GETİREN TARİF

Saçlarımız yaşa bağlı olarak bazen de genetik faktörlerden dolayı beyazlayabiliyor. Saçların erkenden beyazlaması ise kullandığımız ürünlere bağlı olarak da gerçekleşebiliyor. Son dönemlerde çokca kullanılan saç spreylerinin saçları beyazlattığı yönündeki şikayetler oldukça artmış durumda. Peki beyazlayan saçları eski haline getirmek mümkün mü?

Saç beyazlaması özellikle kadınlar için problem olabiliyor. Yaşlanma belirtisi olarak görülen saç beyazlaması aslında herzaman yaş ile bağlantılı olmayabilir. Beyaz saçlardan kurtulmanın yolu boyamak olarak görülse de aslında evde kendimizde bu sorunu çözebiliriz. Evde beyazlayan saöları eski haline çevirmek için bazı maskeler veya kürler uygulayabiliriz.



BEYAZ SAÇLARI ESKİ HALİNE GETİREN MASKE TARİFİ

Saçlarınız beyazladıysa ve beyazları boya ile kapatmak istemiyorsanız evde bu maske ile kısa sürede orjinal saçlarınızı geri kazanabilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz beyaz saçları eski haline getiren maske ile saçların beyazlamasını da geciktirebilirsiniz. Peki beyaz saçları eski haline getiren maske nasıl hazırlanır?

HAZIRLANIŞI;

1 yemek kaşığı çörek otunu 4-5 dakika kadar kavurun. Daha sonra kavurduğunuz çörek otunu iyice ezin. 1 tatlı kaşığı kuru kahve ve 1 yemek kaşığı hardal yağı da ekleyerek hepsini birlikte iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı özellikle beyazlayan kısımlardan başlayarak tüm saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Bir bone takın ve 1 saat kadar bekletip yıkayın. Bu karışımı 2 haftada bir yapmanız yeterlidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER