Blogda Ara

29 Şubat 2024 Perşembe

HIZLI SAÇ UZATAN BİBERİYE TONİĞİ

 

SAÇ UZATAN BİBERİYE TONİĞİ

Kadınlar bazı dönemler bir hevesle kuaför koltuklarına koşar, saçlarını kestirir ve koltuktan kalkmadan da pişman olur. Bu artık hepimiz için geleneksel bir aktivite oldu. Saçımızı kestirdikten sonra da yana yakıla saçlarımızı kısa sürede nasıl uzatacağımızın formüllerini ararız. Bu konuda pek çok maske, tonik, şampuan veya krem var. Ama birçoğu saçı yağlandırıp yıkatmaktan başka bir işe yaramıyor. Dolayısıyla da aslında saçınızın uzamasına sebep olan ürün değil yıkamaktır. Bunu yaparken de saçın doğal tabakası zarar görür. 

Evde saç uzatmak için evde yapabileceğiniz doğal reçeteler vardır. Bunların birçoğu doğal yağlardan oluşur. Özellikle çam terebentin yağı saç uzatmada en çok kullanılan yağlardandır. Eğer saç uzatmak için çam terebentin yağını nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız >>> ÇAM TEREBENTİN YAĞI <<< ile hızlı saç uzatmak yazımıza göz atabilirsiniz.

Evde saç uzatmak deyince akla gelen bitkilerden ise en favori olanı elbette biberiyedir. Biberiye saç köklerini uyarır ve saç köklerini besleyerek saçın daha hızlı uzamasına katkıda bulunur. Peki evde biberiye ile saç nasıl uzatılır?



BİBERİYE TONİĞİ NASIL HAZIRLANIR?

Evde saç uzatan biberiye toniğini hazırlamak oldukça kolaydır. Öncelikle ufak bir tencereye 2.5 su bardağı suyu koyup kaynatıyoruz. Su kaynamaya başlayınca içerisine bir avuç kadar biberiyeyi de atıyoruz ve bu şekilde de 5-6 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz. Biberiye suyu iyice soğuyunca süzgeçten geçirip suyu bir sprey şişesine alıyoruz. Evet hepsi bu kadar. Biberiye suyunu duşa girmeden önce saçlarınıza uygulayabileceğiniz gibi, duştan sonra da uygulayabilirsiniz. Saç diplerinize uygulayıp parmak uçlarınızla da söz derinize hafif hafif masaj yapın. Bu etkisini arttıracaktır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER