Blogda Ara

28 Şubat 2024 Çarşamba

CİLT GEREN SALATALIK MASKESİ

 

CİLT GEREN SALATALIK MASKESİ

Cilt bakımında nasıl ürünler tercih edersiniz? Kozmetik markalarına güvenip her ürününü gözü kapalı alıp kullanır mısınız? Elbette kendini ispatlayan birçok köklü marka var. Ama maalesef bu markalar da biraz cep yakıyor. Hal böyle olunca da evde kendi cilt bakım maskelerimizi yapmak daha mantıklı oluyor. Evde cilde fayda sağlayan pek çok maske hazırlayabiliriz. Bunların başında da salatalık maskesi geliyor. Evet farklı ürünlerle daha etkili maskeler hazırlanabilir fakat salatalık her evde olabilecek bir sebze olduğundan oldukça tercih edilen bir maskedir salatalık maskesi.

Cilt gerdirmek için genelde estetik operasyonlar tercih edilse de evde de cilt geren maskeler hazırlamak mümkün. Peki evde cilt geren salatalık maskesi nasıl hazırlanır?

CİLT GEREN SALATALIK MASKESİ

Cilt geren salatalık maskesi için gerekenler;

1 salatalık
1 yumurta akı

Hazırlanışı;

Öncelikle salatalığı iyice yıkayıp blenderdan geçirin, ardından bir yumurtanın akını da ekleyin ve hazırladığınız bu karışımı temizlediğiniz cildinize, isterseniz boynunuza kadar uygulayın. Göz çevrenize çok fazla yaklaştırmamaya dikkat edin. 10 dakika kadar bekletin ve önce ılık su ile ardından da soğuk su ile yıkayın. Soğuk su cildi şoklayarak kan dolaşımını arttırır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER