Blogda Ara

20 Şubat 2024 Salı

DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU

 

DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU NASIL HAZIRLANIR?

Havalar soğudukça daha fazla hastalanmaya meyilli oluruz. Hele bir de bağışıklığımız güçlü değilse hastalığın süresi de uzuyor maalesef. Koronanın hayatımıza girmesinden sonra da öksürük maalesef hepimizi oldukça tedirgin eden bir konu olmaya başladı. Öyle ki öksürük bazen haftalarca devam edebiliyor ve bu durumda maalesef bazen öksürük şurupları bile çaresiz kalabiliyor. Çok fazla ilaç tüketimi de vücut için çok sağlıklı olmadığından dolayı doğal alternatiflere yöneliyoruz. Evde öksürüğü doğal olarak kesmek elbette mümkün. Peki nasıl?

DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler;

1 tatlı kaşığı limon kabuğu
1 çay kaşığı adaçayı
1 çay kaşığı kekik

Hazırlanışı;

1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu ile diğer malzemeleri daha önce kaynatmış olduğunuz suya ekleyin. Ağzını bir kapak ile kapatıp iyice demlenmesini sağlayın.  Yeterince demlenmiş olan karışıma bir tatlı kaşığı bal ve bir çay kaşığı limon suyu da ekleyerek tüketebilirsiniz.

Boğazınız öksürmekten tahriş olduysa yumuşatmak için 1 çay kaşığı hakiki zeytinyağı da yutabilirsiniz. Bu sayede geceleri daha rahat uyuyabilirsiniz. Ayrıca doğal antibiyotik içeren sebzeleri de bol bol tüketin. Hangi besinlerin doğal antibiyotik olduğunu merak ediyorsanız DOĞAL ANTİBİYOTİKLER  yazımıza bakabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER