Blogda Ara

23 Şubat 2024 Cuma

EVDE DOĞAL KOLAJEN MASKESİ NASIL HAZIRLANIR?


 

EVDE DOĞAL KOLAJEN MASKESİ

Son dönemlerin trendlerinden biri olan kolajen veya kolajen maskesini evde doğal olarak hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Piyasada şuan çok fazla kolajen markası var fakat bunların tüketimi konusunda uzmanların farklı farklı görüşleri var. Birçok uzman bu kolajenlerin zararlı olabileceği konusunda hemfikir. Hal böyle olunca da doğal olmayan kolajenlere karşı bir ön yargı oluşması çok normal. Bu nedenle sizlere evde doğal olarak hazırlayabileceğiniz kolajen maskesi tarifini vereceğiz.

Kolajen üretimi belirli bir yaştan sonra azalmaya başlar. Kolajen üretimi azalmaya başladıktan sonra takviye olarak alınabilir fakat genç yaşlarda buna başlamak bira sorun yaratabiliyor. Kolajeni evde doğal olarak almanızda ise bir sakınca yoktur. Peki evde doğal kolajen maskesi nasıl hazırlanır?

EVDE DOĞAL KOLAJEN MASKESİ NASIL HAZIRLANIR?

Evde doğal kolajen maskesi hazırlamak oldukça kolaydır. Şimdi size nasıl yapıldığını anlatacağız.

MALZEMELER;

Yarım çay bardağı chia tohumu
yarım çay bardağı keten tohumu

HAZIRLANIŞI;

Tohumları bir buçuk su bardağı temiz suda demleyin. Daha sonra hazırladığınız karışıma yüzünüze uygun kestiğiniz bir gazlı bez daldırın ve bu bezi cildinize oturtun. 10 dakika bu şekilde bekleyin. Bu maskeyi dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Kalanı temiz kapaklı bir kapta muhafaza edin ve istediğiniz zaman uygulayın.

Doğal kolajen maskesi cildinizi besler yeniler ve gençleştirir. Düzenli olarak kullanıldığında yaşlanmaya bağlı belirtileri azaltır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER