Blogda Ara

7 Şubat 2024 Çarşamba

YOĞURT KARBONAT MASKESİ

 


YOĞURT KARBONAT MASKESİ

Yağlı bir cildiniz varsa ve sivilcelenme problemi yaşıyorsanız yoğurt karbonat maskesi tam da ihtiyacınız olan mükemmel bir maskedir. Sivilcelenmeyi önlediği gibi cildinizin yağ dengesini düzenler ve ten renginizin açılmasına da yardımcı olur. 

Yoğurt karbonat maskesi cilt lekelerinizi de açar ve daha önce oluşmuş sivilce izlerini de silgi gibi siler.  

Yoğurt karbonat maskesi nasıl hazırlanır?

Yoğurt karbonat maskesini hazırlamak oldukça kolaydır. 2 yemek kaşığı yoğurda yarım çay kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı doğal zeytinyağı ekliyoruz. Daha sonra bu malzemeleri iyice köpürene kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı göz çevresi hariç tüm yüze uyguluyoruz ve maksimum 5 dakika bekletiyoruz. Bu maskenin içerisinde karbonat olduğu için hassas bir cilt yapısına sahipseniz yüzünüz yandığı anda maskeyi hemen yıkayın. Eğer herhangi bir yanma veya yoğun bir kaşınma yaşamıyorsanız 5 dakika kadar bekletip önce ılık su ile maskeyi temizleyip daha sonra soğuk su ile yüzünüzü şoklayın. Soğuk su kan dolaşımını hızlandırdığı için cildinizin daha sağlıklı görünmesine de yardımcı olacaktır.

Karbonat yoğurt maskesini haftada 2 kez uygulamanız yeterlidir. İçinde karbonat bulunduğu için fazlası cildinize yarardan çok zarar verebilir. Bu nedenle karbonatı fazla kaçırmamaya dikkat edin. İçerisindeki zeytinyağı cildinizin beslenmesine ve nemlendirilmesine yardımcı olacaktır. Eğer yağlı bir cilt tipine sahipseniz zeytinyağı eklemeyebilirsiniz.  

Karbonat yoğurt maskesini uyguladıktan sonra cildinizi nemlendirmeyi unutmayın. Doğal ve ışıl ışıl parlayan bir cildin asıl önemli noktası nemdir. Eğer yağlı bir cildiniz varsa ve kullandığınız kremler cildinizi daha da yaģlandırıyorsa su bazlı nemlendiriciler de tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER