Blogda Ara

22 Şubat 2024 Perşembe

SAÇ DÖKÜLMESİNİ DURDURAN KARANFİL KÜRÜ

 

SAÇ DÖKÜLMESİNİ DURDURAN KARANFİL-SOĞAN KABUĞU KÜRÜ

Saçlarımız mevsimsel geçişlerden, vitamin eksikliğinden ve bazen de yaptığımız yanlış uygulamalardan kaynaklı dökülebilir. Bu yanlış uygulamaların başında yanlış ürün kullanımı, gözenekleri tıkamak ve bazen de çok sık boyamaktan saç köklerine hasar vermek gelir. Bazen de bunların hepsi bir arada gerçekleşir ve siz problemin tam olarak nereden kaynaklandığını anlayamayabilirsiniz. 

Saçların dökülmesi aslında olağan bir durumdur. Fakat normalin üzerinde bir dökülme yaşıyorsanız ilk olarak bir doktora görünmeli ve problemin içeriden kaynaklanmadığına emin olmalısınız. Eğer saç dökülme probleminizin nedeni değerleriniz veya vitamin eksikliği değil ise artık dışarıdan müdahaleye başlayabilirsiniz. 

Saç dökülmesinin sebepleri arasında en çok rastlanan genellikle yanlış ürün kullanımıdır. Eğer doğru şampuanı kullanmıyorsanız saçlarınız dökülebilir. Veya saç kremini saç diplerine uyguluyorsanız bu da saçlarınızın dökülmesine sebep olabilir. Saçları tepeden aşağıya doğru taramak, çok sık boyamak. gözenekleri tıkamak vb. de yine saç dökülmesinin en çok karşılaşılan sebeplerindendir. Peki saç dökülmesini önleyerek yeni saç oluşumunu desteklemek mümkün mü?

Saç dökülmesini durdurup saç dökülmesini olağan duruma getirmek elbette mümkündür. Özellikle doğal bitkiler ve yağlar bu konuda pahalı markaları bile geride bırakabilecek etkiye sahip, Özellikle son dönemlerde sosyal medyada çok sık saç uzatan veya saç dökülmesini durduran bitkisel kürler görüyoruz. Elbette çoğu saç dökülmesinin azalmasına yardımcı oluyor. Fakat en etkili olan elbette ki bu gün tarifini vereceğimiz karanfil-soğan kabuğu kürüdür. Bu kür ile saç dökülmesini durduracak ve saçların uzamasına destek olacaksınız.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ DURDURAN KARANFİL-SOĞAN KABUĞU KÜRÜ

Saç dökülmesini büyük oranda durdurarak, saçların uzamasına hatta yeni saç oluşumuna fayda sağlayan karanfil ve soğan kabuğu kürünü hazırlamak oldukça kolaydır.

Bir avuç karanfili ve soyulmuş bir avuç kuru soğanın kabuğunu ufak bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ekleyerek 7-8 dakika kadar kaynamış suda demlendirin. Daha sonra su ılıdıktan sonra bir sprey şişesine alın ve saçlarınızı yıkamadan 1-2 saat öncesinde saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Bu kürü her duştan önce uygulayabilirsiniz. Normalde soğan kabuğunun çok ağır bir kokusu yoktur fakat rahatsız olursanız ayrı bir yerde sadece karanfil kürü hazırlayarak duştan sonra saçlarınıza hoş koku vermek için uygulayabilirsiniz. Eğer karanfil yerine başka bir koku istiyorsanız EVDE DOĞAL SAÇ PARFÜMÜ yazımıza da göz atabilirsiniz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER