Blogda Ara

21 Şubat 2024 Çarşamba

PİRİNÇ SUYU İLE HIZLI SAÇ UZATMA

 


PİRİNÇ SUYU İLE HIZLI SAÇ UZATMAK

Bazen bir hışımla saçlarımızı kestiririz ve daha sonra pişman oluruz. Fakat artık iş işten geçmiştir. İstemediğimiz bir saçla da kendimizi psikolojik olarak kötü hisseder özgüvensiz oluruz. Yana yakıla saçlarımızı uzatacak yollar ararız. Piyasada saç uzattığını vaad eden birçok ürün var. Bunların birçoğu aslında saçın uzamasına doğrudan bir katkıda bulunmaz. Bu ürünler genelde saçları hızlıca yağlandırır ve sürekli saç yıkamanızı sağlar. Yani aslında sürekli saç yıkadığınızda saçlarınızı uzatmış olursunuz ve dolayısı ile de verdiğiniz para boşa gider. Üstüne bir de sürekli saçlarınızı yıkadığınız için de saçlarınızı oldukça yıpratmış, yağ dengesini bozmuş olursunuz.

Hızlı saç uzatmanın bir diğer yolu da kaynaklar ve postişler. Bunlar da yine saç köklerinize zarar verir ve güzel bir görüntüden uzak saçlara sahip olmanızı sağlar. Bu ürünler oldukça da pahalıdır. yani hem para vereceksiniz hem de saçlarınıza faydadan çok zarar vereceksiniz. Oysa saç uzatmak sandığınız kadar zor değildir ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz tonik ve karışımlarla saçlarınızı hem besleyebilir hem de hızlıca uzatabilirsiniz.

Normal saç uzama süreniz nasıldır? Saçlarınız bir yılda kaç cm uzar? Öncelikle hiçbir ürün sizi bir gecede rapunzele çeviremez. Bu biraz da saç uzama yapısına bağlı bir olaydır. Eğer vitaminlerinizde ve kan değerlerinizde bir problem yoksa doğal bir saç uzama döngüsüne sahipsiniz demektir. Bu nedenle de öncelikle bir doktora gidip değerlerinize baktırmanızda fayda var. Eğer değerlerinizde bir sorun yoksa artık dışarıdan saç uzamasını destekleyebilirsiniz. 

Pirinç suyunu daha önce duydunuz mu? Muhtemelen asyalı kadınların güzellik sırlarının pirinç veya pirinç suyu olduğunu da biliyorsunuz. Pirinç suyu Asyalı kadınların cilt ve saç bakımında vazgeçilmez ürünü. Eğer pirinç suyunun cilt bakımında nasıl kullanıldığını bilmiyorsanız BEYAZLATAN PİRİNÇ SUYU TONİĞİ yazımıza göz atabilirsiniz.

SAÇ UZATAN PİRİNÇ SUYU TONİĞİ

Pirinç suyu, folik asit, niasin, magnezyum, inositol ve aminoasitler bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle saç uzamasına da oldukça faydası vardır. Peki saç uzatan pirinç suyu toniği nasıl hazırlanır?

2 yemek kaşığı pirinci yıkayın ve süzün. daha sonra bir bardak su ekleyerek bekletin. Öncelikle yıkamanın amacı üzerindeki nişastadan arındırmaktır. Daha sonra  pirinçleri sudan alıp sadece suyunu bırakın. Kalan suya 10 damla biberiye yağı ekleyin ve bir sprey şişesine alın. Bir gün beklettikten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Biberiye yağı saç köklerini uyararak kan dolaşımını hızlandırır ve saçın uzamasına yardımcı olur. Bu spreyi istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER