Blogda Ara

22 Şubat 2024 Perşembe

SAÇ ONARAN MASKE TARİFİ

 


SAÇ ONARAN MASKE TARİFİ

Saçlarımız çeşitli sebeplerden dolayı kırılır ve yıpranır. Yıpranmış saçlardan kurtulmak için de genelde kestirmeyi tercih ederiz. Fakat aynı yıpranma tekrarlamaya devam eder. Çünkü asıl problem bizim saçlarımıza uyguladığımız sağlıklı olmayan yöntemlerdir. Örneğin kuru iken saçları sert bir şekilde taramak saçı kırar ve yıpratır. Eğer saçlarınızı bu şekilde taramayı devam ederseniz elbette ki kestirmenize rağmen saçlarınız hızlıca tekrar  kırılmaya ve yıpranmaya başlar.

Saçtaki yıpranmayı elbette onaracağız fakat öncesinde saçı bu hale getirmeden önce önlem almakta fayda vardır. Saçlarınızı kuru iken veya ıslak iken taramamalı, yüksek derecelerde ısı kullanmamalı, kırıkları düzenli olarak aldırmalı ve bol bol su içmeyi ihmal etmemelisiniz. Saçın yıpranmasına zemin hazırlayan şey nemini kaybetmesidir. Elastikliğini kaybeden saç kırılmaya ve yıpranmaya daha müsaittir. Bu nedenle saçlarınızın nem dengesine dikkat etmelisiniz. Ayrıca vitamin değerlerinize ve özellikle de demir seviyenize baktırmanızda fayda var. Çünkü saç problemlerinin ana nedeni bazen içeriden olabiliyor.

SAÇ ONARAN BAKIM MASKESİ

MALZEMELER;

  • Aloevera jel
  • Hindistancevizi yağı
  • Hint yağı
  • İncir Çekirdeği yağı
  • E vitamini ampul
  • Biberiye yağı
  • Argan yağı
  • Avokado yağı
HAZIRLANIŞI;

Saç onaran maske için öncelikle bir kaseye 2 yemek kaşığı aloevera jelini, 1 tatlı kaşığı benmari usulü eritilmiş hindistancevizi yağını, 1 veya 2 ampul e vitamini ve diğer yağları 10'ar damla olacak şekilde ekleyerek karıştırın. Bu karışım homojen bir kıvam aldığında saç diplerine masaj yaparak uygulamaya başlayın. Masaj kısmı oldukça önemlidir. Saç köklerinizi uyarır ve kan dolaşımınızı arttırarak saçın uzamasına da ayrıca katkı sağlar. Kalanı da saçın boylarına dağıtın ve bir bone takarak kapatın. 2-3 saat bekletin ve yıkayın.
Saçı çok fazla şampuanlamayın. Bu saçı kurutarak nemini kaybetmesin ve yıpranmasına sebep olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER