Blogda Ara

7 Şubat 2024 Çarşamba

SAÇ DÜZLEŞTİRİRKEN YAPILAN HATALAR

 


SAÇ DÜZLEŞTİRİRKEN SIK YAPILAN HATALAR

Saçınızı düzleştirirken dikkat etmeniz bazı püf noktalar vardır. Eğer bunlara dikkat etmezseniz uzun vadede saçlarınız yıpranır, kırılır, hatta kökünden kopabilir. Birçok kadın bu tehlikelerin farkında olmadan saçlarına gelişi güzel ısı uygular ve günü kurtarır. 

Saçlarınızı düzleştirirken dikkat etmeniz gereken ilk şey ısının derecesidir. Saçlarınızı dümdüz yapma pahasına ısıyı arttırarak saçlarınızı yakmamalısınız. Özellikle ince telli saçlara sahipseniz doğrudan saça yüksek derecede ısı uygulamak saçları kırar ve saçların dökülmesine sebep olabilir. Saçlarınıza doğrudan ısı uygulamayın. Saçlarınızı düzleştirmeye başlamadan önce mutlaka saçı ısıdan koruyan kremler veya spreyler kullanın. Eğer saçlarınız inceyse düzleştiriciyi en düşük ısı derecesine getirin ve o şekilde kullanın. Özellikle saç diplerine yoğun ısı uygulamayın. Bu saçı kökünden kırar ve ince telli saçların yağlanma süresini de hızlandırır.

Saçlarınız kirli veya yağlı ise düzleştirici kullanmayın. Çünkü yağlı saçı düzleştirmek zordur ve defalarca ısı uygulamak zorunda kalırsınız. Aynı gün yıkayacağınız için de saçınızı boşu boşuna yıpratmış ve yakmış olursunuz. Saçlarınızı temizken düzleştirmeye veya şekillendirmeye özen gösterin. Yine aynı şekilde ısı koruyucu ürünler kullanmaya özen gösterin.

Saçlarınızı düzleştirmeden önce mutlaka tarayın ve tutamlar halinde düzleştirin. Taramadan karışık bir şekilde düzleştirmeye başlarsanız saçlarınız daha kolay yanar ve kırılır. Yine aynı şekilde tutamlara ayırmadığınızda da saçı düzleştirmek zorlaşacağı için ekstra ısı uygulamanız gerekecek bu da saçı iki kat yıpratacaktır.

Saçları kıran ve yıpratan en önemli etkenlerden birtanesi de nem kaybıdır. Nemini kaybeden saç esnek olmadığı için çok kolay kırılır ve yıpranır. Bu sebeple saçlarınızı nemlendirin. Nemlendirecek kremler veya sıvı ürünler kullanabilirsiniz. Her adımda ısı koruyucu kullanımını aksatmayın.

Saçlarınızı hergün düzleştirmemeye çalışın. Saçı sürekli yıkayıp düzleştirmek veya yıkamadan tekrar tekrar ısı uygulamak saç renginizi solduracağı gibi saçtaki nemi de alarak kırar ve dökülmesine sebep olur. 

Saçlarınızı düzleştirirken ısı koruyucular kullanın, ısı seviyesini iyi ayarlayın ve nemlendirmeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER