Blogda Ara

27 Şubat 2024 Salı

DOĞAL KOLAJEN KREMİ YAPIMI

 


EVDE DOĞAL KOLAJEN KREMİ NASIL HAZIRLANIR?

Kolajenler son dönemlerin en popüler cilt bakım ürünlerinden biri. Her yerde kolajen kremleri, maskeleri, serumları hatta ağızdan alınan kolajenler mevcut. Bu ürünlerin fiyatları genellikle oldukça pahalıdır. Bazıları ise tamamen kalitesi ürünlerdir ve cilde en ufak faydası yoktur. Hal böyle olunca da güvenilir bir marka bulmak oldukça zordur. Peki evde doğal kolajen kremi nasıl hazırlanır?

HAZIRLANIŞI;





1 çorba kaşığı pirinci 9-10 saat 5 kaşık suda bekletin. Daha sonra blenderdan geçirip süzün. Süzmek için tül kullanabilirsiniz. 2 yemek kaşığı keten tohumunu 2 su bardağı suda 5 dakika kaynatın. Soğuyunca onu da tülden geçirip süzün. Süzdüğünüz keten tohumu ve pirinci 10 damla çay ağacı yağını 2 yemek  kaşığı aloevera ile karıştırıp hepsini homojen bir kıvama gelinceye kadar karıştırıp ağzı kapaklı bir cam kavanoza veya krem kutusuna alın. Bu karışımı 1 ay buzdolabında muhafaza ederek kullanabilirsiniz. 

Aloevera jeli aynı zamanda cildin erken kırışmasını da önler. Bu karışımı haftada 2 kez uygulamanız yeterli olacaktır. Kısa sürede etkisini gözle görülür bir şekilde farkettirecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER