Blogda Ara

16 Aralık 2018 Pazar

ADET SANCISINA NE İYİ GELİR? REGL AĞRILARI NASIL HAFİFLER?




Regl nedir?

 "Üreme çağındaki her sağlıklı ve doğurgan kadın düzenli olarak adet görmektedir. Adet döngüsü, genellikle 28 günde bir yaşanmaktadır. Ancak bu süreç, 21 ve 35 gün arasında da meydana gelebilir. Belirtilen günlerden daha az ya da sık adet görmek normal kabul edilmemektedir."

Hamilelik ve menopoz dönemleri dışında, sağlıklı her kadın regl görür.Eğer görmüyorsanız ya da uzun aralıklar görüyorsanız mutlaka bir doktora gitmelisiniz.Çünkü bu başka hastalıkların başlangıcı olabilir.


Adet ya da regl, her kadında aynı etkiyle atlatılamıyor.Bazı kadınlar icin çok ağrılı ve sancılı olurken, bazı kadınlar için çok rahat ve ağrısız geçer.Aşırı ağrılarınız oluyorsa bir doktora görünün.Belli bir sebep yoksa ve halâ şiddetli ağrılar yaşıyorsanız doğal ürünlere, bitki çaylarına yönelebilirsiniz.Doğada herşeyin bir çaresi bulunur.Şiddetli ağrılarınızı hafifletecek çözümlerde doğadan geliyor.


Adet sancılarını gideren bitkiler ve çaylar

Zencefil çayı

Malzemeler:
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı limon
1 çay kaşığı bal
İçerisindeki etken maddelerle birlikte zencefil çayı ağrı ve krampları gidermek için eski çağlardan günümüze kadınların tükettiği bir içecektir. Zencefil çayı tüketerek adet dönemi öncesindeki mide bulantısı gibi problemleri de aşabilirsiniz.

Yapılışı:

1 bardak kaynar su içerisine 1 tatlı kaşığı toz zencefil ve 1 çay kaşığı limon suyu ekledikten sonra 4 dakika kadar demlemesini bekleyin. Tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal kullanabilirsiniz.

Adet sancısına iyi gelen papatya çayı
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya
1 çay kaşığı bal

Yapılışı:
1 bardak kaynar su içerisine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya ekledikten sonra 4 dakika kadar demlemeye bırakın. Tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal yeterli.


Fesleğen

Fesleğen adet sancısı ve krampları hafifletmek için kullanılan en etkili bitkilerden biridir. Fesleğen içerisinde bulundurduğu asitik maddelerden dolayı regl ağrılarınıza iyi gelecektir. Fesleğeni kaynar suyun içerisinde on veya on beş dakika demleyerek günde bir defa kullanınız. 



Melisa çayı

Melisa çayı hem adet ağrılarında oluşan şişliği azaltır hem de adet ağrılarını hafifletir. Bunun yanında melisa çayının sakinleştirici özelliği de bulunmaktadır
Melisa çayı kanı temizler, kanı sulandırarak kanın vucuttan daha cabuk atılmasını sağlar.

Melisa Çayı Nasıl Hazırlanır

 Büyük 1 fincana bir çay kaşığı melisa yaprağı koyup,  melisanın üzerine kaynar su dökün. 15 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sonra süzerek üzerine bir çay kaşığı bal ekleyerek için.



 Papatya çayı
Papatya da adet sancılarının yatışmasına yardımcı olan bir diğer etkili bitkidir.Kuru papatyaların üzerine bir fincan kaynamış su ekleyin ve 5 10 dakika beklettikten sonra tüketin.

Pekmez için !
Adet sancılarına daha etkili ve hızlı bir çözüm arıyorsanız o halde hemen cezveye pekmez koyup ısıtmaya başlayın.Adet döneminde kan da kaybettiğiniz için pekmez oluşacak baş ağrılarının ve halsizliğin de önüne geçiyor.

Yarım bardak pekmezi bir cezveye koyup biraz ısıtın.Ardından hemen tüketin.
Eğer sadece pekmez içemiyorsanız bir bardak ısıtılmış süte 2 - 3 kaşık pekmez koyup tüketebilirsiniz.

  Adet olduğunuzda yapmanız ilk gereken şeylerden biri karnınızı sıcak tutmak.Yün bir kumaşı ya da bir havluyu ütüyle ısıtıp karnınıza koyun.Yaz kış farketmez, mutlaka çorap giyin.Ayaklarınız soğuk aldığında ağrı şiddetlenir.Bu sebeple ayaklardan soguk almamaya dikkat edin.

Bir kova içerisine sıcak su koyup ayaklarınız 15 20 dakika kadar sıcak suya koyun.Bu da adet sancılarınızı hafifletecektir.

Doktor ilaç yazmadığı sürece bu dönemlerde ilaç kullanmanızı önermiyorum.

Sağlıklı kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER