Blogda Ara

27 Şubat 2019 Çarşamba

CİLT BAKIM RUTİNİ NASIL OLMALIDIR?






“Düzenli cilt bakımı ile cildinizin sağlığına erken yatırım yapmak, onu yalnızca kışın sert etkilerinden daha iyi korumakla kalmaz, aynı zamanda yıl boyunca en iyi şekilde görünmenizi ve hissetmenizi sağlar” diyor. Kuzeybatı Tıp ile. “Cildin esnekliğinin anahtarı cildinizi tanımak ve cildinizi iyi tedavi etmektir.”

İlk önce, cilt tipinizi hesaba katmak istersiniz. Birincil cilt tipleri kuru, yağlı veya karmadır ve cildiniz mevsime bağlı olarak daha kuru veya yağlı olabilirken, çoğu zaman nispeten tutarlı olmalıdır.

Cilt bakım dolabında neler bulunur?

Sonra, sağlıklı bir cilt rutinini neyin oluşturduğunu bilmelisiniz. Sence cildinizi sağlıklı ve temiz tutmak için ne tür ürünlere ihtiyacınız var? 

Temizleyici

Temizleyici, yüzünüzü yıkamak için kullanacağınız bir şeydir ve yüzünüze yönelik bir ürün kullanmak önemlidir - sadece hangi bar ya da vücut temizliğinde duruyorsanız onu değil. Yüzünüzü nazikçe yıkamak ve çok sert ovalamamak için özen gösterin. Daha sonra ılık suyla durulayın, çünkü sıcak su doğal yağları giderir ve cildinizin susuz kalmasına neden olur.

Sizin için doğru temizleyiciyi bulmak, deneme yanılma işlemi olabilir. Kuru cildiniz varsa, bir tane alkol veya kokusuz kullanmak istersiniz. Cildiniz yağlı olma eğilimindeyse, yağsız bir seçenek aramak istersiniz ve ayrıca bir toner kullanmayı da düşünebilirsiniz. 


Toner/tonik

Toner yüzünüzü yıkadıktan sonra uygulanır ve cildi pürüzsüzleştirir, yumuşatır ve sakinleştirir. Tonerler sıklıkla besinleri cildinize yenileyip geri kazandıran ve kızarıklığı ve kuru lekeleri azaltan bileşenler içerir. 


Nemlendirici

Temizleyiciler gibi, nemlendiriciler de herkes içindir ve yüzünüzü her yıkadığınızda kullanılmalıdır. Ve temizleyiciler gibi, doğru bir ürün ararken, örneğin hafif, yağsız veya jel ürünlerden faydalanabileceğiniz için biraz deneme ve hata yapmak tamamen normaldir. Nemlendiriciler cildinizin kurumasını önler, cildinizi nemli ve pürüzsüz tutar. Cildiniz nemi korumak için hafif nemliyken uygulanırken en etkilidirler. 



Güneş koruyucu


Her gün güneş kremi uygulayın, gri veya soğuk olsa bile...
Güneşe maruz kaldığınızda, her iki saatte bir yeniden uygulayın. Güneş koruyucunuzun UVA ve UVB ışınlarına karşı koruduğundan emin olun. Cilt kanseri ve güneş hasarı sizi ikna etmeye yetmiyorsa, UV maruziyeti kırışıklıkların, eşit olmayan cilt tonunun, sıkılığın ve yaşlanma belirtilerinin bir numaralı nedenidir. 


Serum


Cilt bakım rutininize isteğe bağlı bir başka ilave olan serumlar, antioksidanlar veya retinol gibi, cilt sağlığını destekleyen, kızarıklığı hafifletmek ve doku ve sıkılığın iyileştirilmesi gibi çeşitli şekillerde içerir.

Ne kullanmalı?

Cildiniz için ne yaptığınızı ne zaman yapmanız gerektiğini hatırlamanın en kolay yolu şöyle düşünmektir: Sabah cilt bakımı, güne yönelik önleme ve korumaya odaklanmalı ve gece rutininiz temizlik ve onarım üzerine odaklanmalıdır. 

Çoğu insan sadece yüzlerini günde bir kez yıkamak zorunda kalacak. Sabahları, nemlendirici ve güneşten koruyucu uygulamadan önce ılık suyla durulama yeterli olurken, geceleri, tam bir maruz kalma ve hasar gününden sonra, daha fazla özen gösterilmesi önerilir. Bu nedenle, yatmadan önce, kir ve makyajı gidermek için yüzünüzü bir temizleyici ile yıkamalısınız ve ardından tercih ederseniz toner, eksfoliyan ve serum kullanın. Her durumda, daima nemlendirmeyle bitirin.

Günün saatinden bağımsız olarak, terle gözenekleri tıkayabildiğinden ve sivilceyi daha da kötüleştirebildiğinden her zaman yüzünüzü çalıştıktan veya terledikten sonra yıkamalısınız. Kural olarak, makyajınızı yatmadan önce çıkarmayı ve cildinizde toplanmaya direnmeyi unutmayın.




● Hava Durumu Nedir?

Sezonun değişikliği cilt bakımınıza ve belki de kullandığınız ürünlere ayarlamalar getirebilir, ancak rutininizin herhangi bir şekilde elden geçirilmesi gerekmemelidir. 

Kışın, tüm ekstra nemlendirme ile ilgili. Soğuk hava kuruyana katkıda bulunur (radyatörlerden gelen ısı gibi) ve rüzgar da cildi kırabilir. Günlük nemlendiricinizi desteklemek için daha nemlendirici bir temizleyiciye geçmek isteyebilirsiniz. 


Tersine, yaz aylarında cildiniz yağ olabilir ve yağsız bir temizleyiciye dönebilirsiniz. Güneş kremi, her mevsim için temel bir unsurdur, ancak yaz aylarında günlük kullanım için daha hafif bir ağırlığa uyum sağlamak adildir - sadece güneşte geçirilen yoğun bir süre için ağır iş çıkardığınızdan emin olun.

Yaş için Ayarlama

İyi cilt bakımı her yaşta önemlidir ve 20'li ve 30'lu yaşlarınızdaki sağlıklı alışkanlıklar, cildinizi yoldaki yaşlanma etkilerine karşı güçlendirir ve hazırlar. Cilt, 20'li ve 30'lu yıllarda güçlü kollajen ve elastik üretime sahiptir. Temizleyici ve SPF nemlendirici, rutininizde demirbaş olacaktır ve bazı dermatologlar, kollajen üretimini teşvik etmek için önleyici bir önlem olarak reçetesiz satılan bir retinol ürünü veya antioksidan serum önerebilirler. Kolajeni cildin dolgun görünmesini sağlamakla ilişkilendirirken, cilde sağlamlığını ve yapısını verir ve ölü cilt hücrelerinin değiştirilmesinde rol oynar.

Güzel kalın :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER