Blogda Ara

23 Mart 2024 Cumartesi

YAZ AYLARINDA CİLT BAKIMI

 

YAZ AYLARINDA CİLT BAKIMI NASIL OLMALI?

Cilt bakımı özellikle yaz aylarında daha fazla önem taşır. Çünkü cildimiz terler ve açılan gözeneklere kir dolar. Eğer düzenli ve derinlemesine bir cilt bakımı yapılmazsa bu kirler zamanla oldukları yerlerde tutunur ve daha sonra temizlemek daha da zorlaşır. Gözenekler de sıcaklara bağlı olarak daha da genişler ve doğru bir bakımla toparlanması gerekir.

Yaz aylarında doğru bir bakım için ilk adım elbette cildi yağdan ve kirden arındırmaktır. Bunun için elbette buhar uygulaması yapılmalıdır. Eğer nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız GÖZENEK TEMİZLEYEN BUHAR BANYOSU yazımıza göz atabilirsiniz. Buhar banyosu ile gözenekleri açıp yumuşattıktan sonra ise açılan gözenekleri temizlemek için peeling uygulaması yapmalısınız. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız PEELİNG NASIL YAPILIR? yazımıza göz atabilirsiniz. Peeling uygularken cildinizi çizmemeye dikkat edin.

Peelin işleminden sonra cildinize uygun bir maske uygulayabilirsiniz. Maya maskesi veya muz maskesi cildinizi besleyecek doğal maskelerdir. Öncesinde siyah noktalarınızı da temizleyebilirsiniz. İşte maskeler ve siyah nokta temizleme rehberi; 




Maske uygulamasından sonra sırada tonik ve serumlar var. Cilt ihtiyacınıza göre doğru serumlar seçin. SERUM KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT . Serumlardan sonra bakım kremleriniz varsa uygulayın. Cildinizi nemlendirmeyi de unutmayın.

Yaz aylarında asla atlanmaması gereken adı ise son adım olan güneş kremidir. Güneş kremini asla aksatmamalı ve 2-3 saatte bir yenilemelisiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER