Blogda Ara

3 Mart 2024 Pazar

SAÇLARI PARLATAN DOĞAL YAĞLAR


 SAÇLARI PARLATAN DOĞAL YAĞLAR

Saçlarımız zamanla yıpranır ve parlaklığını yitirir. Bunun birçok sebebi olmakla beraber en önemlilerinden biri saçları çok sık yıkamak ve saçlara çok fazla açıcı uygulamaktır. Saçların renk pigmentleri yok olur ve eski parlaklığını kaybeder. Saçlar parlaklığını kaybettiğinde bakımsız bir görüntü oluşturabilir. 

Saçlarınız parlaklığını ve doğallığını kaybettiyse hiç zaman kaybetmeden yoğun bir bakım uygulamaya başlamalısınız. İlk yapmanız gereken elbette yaptığınız hatalardan vazgeçmek ve artık onları uzunca bir süre yapmamaktır. Eğer saçlarınızı çok sık boyuyorsanız dip renginize yakın bir renge geçin ve uzunca bir süre boyamayı bırakın. Eğer saçlarınızı çok sık açıyorsanız bunu da kesinlikle bırakmalısınız. 

Saçların parlaklığını alan bir diğer etken ise çok sıcak su ile duş almaktır. Eğer duşta çok sıcak su kullanıyorsanız bunu da bir an önce bırakmalısınız çünkü saçlarınızın parlaklığını azaltıyor ve genel olarak saç ve vücut için yanlış bir kullanım oluşturuyor. Saçlarınızın eski parlaklığına kavuşabilmesi için dışarıdan olduğu kadar içeriden de bir destek uygulamalısınız. Beslenmenize dikkat etmeli, vitaminlerinizi almalısınız. 

Saçlarınızın eski parlaklığına kavuşabilmesi için yapabileceğiniz ev maskeleri de var. Bunları da haftada bir kez uygularsanız saçlarınız daha hızlı toparlanacaktır. >>> PARLAK SAÇLAR İÇİN EV MASKELERİ >>> yazımıza göz atabilirsiniz.

SAÇLARA PARLAKLIK KAZANDIRAN DOĞAL YAĞLAR


Saçlarınıza parlaklık kazandıracak yöntemlerin başında doğal bitkisel yağlar geliyor. Doğal yağlar saçlarınızı besler ve kaybettiği parlaklığı geri kazandırır. Peki saçlara parlaklık kazandıran yağlar hangileridir?

Saçlara parlaklık kazandıran yağlar

  • Tatlı badem yağı
  • Buğday özü yağı
  • Zeytinyağı
  • Isırgan yağı
  • Papatya yağı
  • Hindistan cevizi yağı
Saçlara parlaklık kazandıran bu yağları tek tek kullanabileceğiniz gibi kombinasyonlar şeklinde de kullanabilirsiniz. Yağların etkisini arttırmak için kullanmadan önce avucunuzda biraz ısıtın ve saç diplerine masaj yaparak tüm boylara uygulayın. Yağlardan verim almak için gece uygulayıp bir bone ile kapatarak etkisini arttırabilirsiniz. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER