Blogda Ara

10 Mart 2024 Pazar

PORTAKAL KABUĞUNUN FAYDALARI

 

PORTAKAL KABUKLARINI ÇÖPE ATMAYIN

Portakal hepimizin de bildiği gibi C vitamini deposu, lezzetli ve sağlıklı bir meyvedir. Portakalı soyup yeriz veya suyunu sıkar içeriz. Peki kabuklarını ne yaparız? Portakal kabuklarını çöpe atıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Çünkü portakalın etli kısmı kadar kabukları da bir okadar faydalıdır.

PORTAKAL KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Portakalın kendisi kadar kabuğu da şifa deposudur. İşte portakal kabuğunun faydaları;

  • Ciltteki lekeleri açar
  • Kırışıklık karşıtıdır
  • Yaşlanmayı  geciktirir
  • Cilt sıkılaştırıcıdır
  • Dişleri beyazlatır
  • Kalp krizi riskini azaltır
  • Kolesterolü düzenler
  • Sindirimi düzenler
  • Yağ yakar
  • Ağız kokusunu engeller
  • Soğuk algınlığına karşı korur
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

2 yorum:

  1. Ne kadar çok faydası varmış. Peki kabuğunu nasıl tüketmeliyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reçelini yapabilirsiniz, güneşte kurutup rondodan geçirerek yiyeceklere ekleyebilirsiniz

      Sil

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER