PORTAKAL KABUKLARINI ÇÖPE ATMAYIN
Portakal hepimizin de bildiği gibi C vitamini deposu, lezzetli ve sağlıklı bir meyvedir. Portakalı soyup yeriz veya suyunu sıkar içeriz. Peki kabuklarını ne yaparız? Portakal kabuklarını çöpe atıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Çünkü portakalın etli kısmı kadar kabukları da bir okadar faydalıdır.
PORTAKAL KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Portakalın kendisi kadar kabuğu da şifa deposudur. İşte portakal kabuğunun faydaları;
- Ciltteki lekeleri açar
- Kırışıklık karşıtıdır
- Yaşlanmayı geciktirir
- Cilt sıkılaştırıcıdır
- Dişleri beyazlatır
- Kalp krizi riskini azaltır
- Kolesterolü düzenler
- Sindirimi düzenler
- Yağ yakar
- Ağız kokusunu engeller
- Soğuk algınlığına karşı korur
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
Ne kadar çok faydası varmış. Peki kabuğunu nasıl tüketmeliyiz?
YanıtlaSilReçelini yapabilirsiniz, güneşte kurutup rondodan geçirerek yiyeceklere ekleyebilirsiniz
Sil