Blogda Ara

1 Mart 2024 Cuma

JAPON KADINLARIN GÜZELLİK SIRRI


 JAPON KADINLARIN GÜZELLİK SIRRI

Japon kadınların parlak ve lekesiz ciltlerinin sırrını hiç merak ettiniz mi? Japon kadınların cildi genel olarak pürüzsüz ve lekesizdir. Elbette bunun beslenme şekilleriyle de ilgisi var fakat japon kadınlar cilt bakımlarına da oldukça önem verirler. Özellikle temiz ve beyaz yüz onlar için güzellik demektir. Bu nedenle de cilt renklerini açacak, cildi canlandırıp besleyecek maskeler ve bakımlar yaparlar.

Japon kadınlar güzelliklerine oldukça önem verirler ve cilt bakımı konusunda da kendilerine özgü cilt bakım sırları vardır. Peki japon kadınlarının tertemiz, canlı ve parlak ciltlerinin sırrı ne? 




Japonların yemeklerine baktığımızda birçoğunda pirinç görürüz. Pirinç onları sadece beslemekle kalmaz aynı zamanda güzelleştirir de. Cilt bakımlarında da pirinci oldukça fazla kullanırlar. Pirinç, pirinç suyu ve pirinç unu japon kadınlarının vazgeçilmez güzellik maskelerinin temel ürünüdür. Peki japon kadınları pirinci nasıl kullanıyor? 

Pirinç maskesi

Japon kadınlar güzelliklerini korumak için bir pirinç maskesi hazırlarlar. Bu maske ten renklerini açar, kırışıklık oluşumunu önler ve cildi canlandırır. Peki japonların pirinç maskesi nasıl hazırlanır? 




Öncelikle bir kase pirinci yıkayın. Daha sonra aynı miktarda suyu üzerine ekleyip bekletin. 2 veya 3 saat kadar beklettikten sonra blenderdan geçirin. Lapa haline gelen pirince bir tatlı kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı kadar da süt ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı temizlenmiş cildinize uygulayıp 20 dakika kadar bekletin ve ardından yıkayın. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER