Blogda Ara

8 Mart 2024 Cuma

TEN MAKYAJI NASIL YAPILIR?

 

TEN MAKYAJI NASIL YAPILIR?

Makyaj yapmayı ne kadar biliyorsunuz? Çoğumuz aslında doğru makyaj yapmayı bilmiyoruz. Özellikle ten makyajı yaparken yanlış uygulamalar yapıldığında makyajın tamamının kötü gözükmesine sebep olabiliyor. O hâlde güzel bir makyajın ilk ve en önemli adımı ten makyajını doğru yapmaktır. 

Ten makyajının doğru ve düzgün durması için öncelikle cildi ölü deriden arındırmalısınız. Bunun için peeling yapabilirsiniz. Peeling işleminden sonra cildi nemlendirmeyi unutmayın. Güzel bir ten makyajı için olmazsa olmazlardan biri neme doymuş cilttir. 

Cildinizi nemlendirdikten sonra fondötenin gözeneklere dolmaması için bir makyaj bazı kullanmalısınız. Bu astar görevi görecektir. Makyaj bazından sonra fondötene geçebilirsiniz. Doğru fondöten tercihinizi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız CİLT TİPİNE GÖRE FONDÖTEN SEÇİMİ yazımıza göz atabilirsiniz. 

Fondöteni fırça yerine makyaj süngeri ile tampon hareketlerle yüzünüze sürmeniz kalıcılığını arttıracaktır. Makyaj süngerini ıslatarak kullanmaya özen gösterin. Fondöteni boynunuza da sürmelisiniz. Böylece ton eşitsizliği olmamış olur. Gözaltlarınızı da kapatıcı ile kapatmayı unutmayın. Fondöteni gözaltlarına kullanmak yanlış bir tercihtir. Son olarak transparan pudra ile makyajı sabitleyin ve makyaj sabitleme spreyi kullanın. Dilerseniz bu adımdan önce kontürleme işlemi de yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız YÜZ KONTÜRLEME VE AYDINLATMA NASIL YAPILIR? yazımıza göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER