Blogda Ara

6 Mart 2024 Çarşamba

SERUM KULLANIRKEN BUNLARA DİKKAT

 

SERUM KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Serumlar cilt bakımının olmazsa olmazlarından biri haline gelmeye başladı. Elbette serumlar doğru kullanıldığında cilt açısından oldukça faydalı olduğu kadar yanlış kullanımda da bir okadar zararlı olabilecek ürünlerdir. Serumların birçoğu asitlerden oluşur ve eğer doğru kullanılmaz veya dozu doğru ayarlanmaz ise cildinize zarar verebilir.

Serumlar kullanılırken öncelikle en düşük miktardan başlanmalıdır. Alacağınız serumun içeriğinde asit yüzdesini görebilirsiniz. En düşük olan ile başlayıp cildiniz asitlere alıştıkça da seviyesini arttırmalısınız. Eğer direkt olarak yüzdesi en fazla olandan başlarsanız cildiniz bunu kaldıramayabilir ve cilt bariyerinizi bozabilir.

Serum kullanırken dikkat edilmesi gereken diğer önemli kısım ise serum kombinasyonları. Piyasada çok fazla serum var ve siz bu serumların hepsini bir arada kullanamazsınız. Hatta bazıları var ki onlarla beraber başka serum kullanmamanız gerekir. Aksi takdirde cildinize zarar verebilir. Özellikle retinoller bu konuda en çok dikkat edilmesi gerekenler arasındadır.

Serum kullanırken en fazla iki tane kullanmalı ve bunların birbiri ile doğru çalıştığından emin olmalısınız. Cildinize kat kat serumlar sürmeyin çünkü bir etkisi olmayacaktır.Son olarak eğer serum kullanıyorsanız güneş kremini asla ihmal etmemelisiniz. Aksi takdirde cildinizde lekeler oluşturabilir. Bu konuda en dikkat edilmesi gereken de retinollerdir. Retinol kullandığınızda en az 2 saatte bir güneş kremini yenilemeyi ve yüzünüzü bir şapka ile güneşten korumayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER