Blogda Ara

6 Mart 2024 Çarşamba

ODA KOKUSU NASIL YAPILIR?

 

EVDE DOĞAL ODA KOKUSU NASIL YAPILIR?

Evimiz bazen çok ağır kokabiliyor. Ne kadar havalandırsak da maalesef koku eşyalara kadar sindiği için kokuyu geçirmek pek kolay olmuyor. Bu kokular çoğu zaman ağır yemek kokuları, çöp kokuları veya sigara kokusu olabiliyor. Siz her ne kadar içeride sigara içmeseniz de üzerinize sinen koku kıyafetleriniz ve nefesiniz ile evinize de siniyor.

Ev kokularından kurtulmanın en bilindik yöntemi oda spreyleri. Fakat bu spreyler bazen fazla parfümlü ve yapay olduğu için odanın ağır kokusunu daha da ağırlaştırabiliyor. Hal böyle olunca da devreye elbette doğal yöntemler giriyor. Evde kendiniz de çok kolay bir şekilde oda kokuları hazırlayabilirsiniz. Üstelik kendi zevkinize uygun kokular yapabilirsiniz.

Evde doğal oda kokusu hazırlamak oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken odanız için zevkinize göre koku bulmak hepsi bu. İşte sizin için seçtiğimiz birkaç ev yapımı oda parfümü tarifleri;


LAVANTA

Eğer çiçek ve doğal kokulardan hoşlanıyorsanız ilk tercihiniz elbette lavanta olmalıdır. Lavanta parfümünün hazırlanışı da oldukça basittir. Bir avuç lavantayı 2 su bardağı suda kaynatın ve soğuyunca bir sprey şişesine alın. Kokuyu özellikle perdelere veya koltuklara sıkabilirsiniz. Eviniz buram buram lavanta kokacaktır.

PORTAKAL VE KARANFİL

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz diğer oda kokusu ise portakal ve karanfil kombinasyonudur. Evinize temiz ve hoş bir koku veren portakal ve karanfil parfümü için portakalları kabuklarıyla dilimleyin ve ufak bir tencereye alın. Üzerine 5-6 tane karanfi ve 2 su bardağı su ekleyin. Birkaç dakika kadar kaynatın ve soğuyunca bir sprey şişesine alıp kullanın.

ELMA VE TARÇIN

Evde oda parfümü hazırlamak istiyorsanız ama ne yapacağınıza karar veremiyorsanız, bir diğer alternatif elma ve tarçın parfümü. Elma ve tarçın parfümü için ufak bir tencereye 2 elmayı kabuklarıyla dilimleyerek koyun ardından da 2-3 tane tarçın  çubuk ekleyerek 2 su bardağı suda 4-5 dakika kadar kaynatın ve süzüp bi sprey şişesine alın. Elma ve tarçın kokunuz hazır.

VANİLYA VE TARÇIN

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz diğer ev kokusu ise vanilya ve tarçın kokusudur. Buram buram vanilya kokan oda parfümü için 1 tatlı kaşığı vanilya ile 5-6 karanfili 2 bardak suda 4-5 dakika kadar kaynatın. Hazırladığınız bu karışımı soğuyunca bir sprey şişesine alın ve yoğun vanilya kokusunun zevkini yaşayın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER