Blogda Ara

9 Mart 2024 Cumartesi

KEPEK NASIL GEÇER?

 

KEPEK NASIL GEÇER?

Kepek birçok insanın ortak problemidir. Beyaz saç derimiz hava değişimlerinden veya farklı sebeplerden kaynaklı olarak pul pul dökülür. Kepekten arınmak için saçlarımızı daha sık yıkasak da maalesef problemi çözmede başarısız oluruz. Çünkü kepek sorunu genel olarak saç derisiyle bağlantılıdır ve saçı çok sık yıkamak bu soyulma işlemini arttırabilir. Peki evde kepeklerden nasıl kurtulabiliriz?

Evde kepeklerden doğal olarak kurtulmanın birçok yöntemi vardır ama biz size en etkili yöntemleri anlatacağız. İşte en etkili kepekten arınma yöntemleri;

Sirke, saç bakımında oldukça tercih edilen bir üründür. Saç derisindeki mikropları ve kiri temizler. Sirke aynı zamanda saçların parlamasını, sağlıklı uzamasını ve yumuşamasını da sağlar. Duş aldıktan sonra duştan çıkmadan son durulama suyuna yarım kapak sirkeyi karıştırın ve saçlarınızı bu suyla durulayıp bırakın. Bu işlemi her duşta uygulayabilirsiniz.

Zeytinyağı da yine kepek probleminde en çok kullanılan yöntemlerdendir. Zeytinyağını benmari usulü ısıtıp saç diplerine masaj yaparak uygulayın. 2 saat kadar bekletin ve durulayın.

Tarak ve fırça temizliği en az bilinen fakat en önemli kepek problemlerinden biridir. Tarak ve fırçalarınızı ayda en az bir kez sirkeli suda bekletip dezenfekte etmelisiniz. Eğer nasıl yapacağınızı  bilmiyorsanız FIRÇA VE TARAK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR? yazımıza göz atabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER