Blogda Ara

2 Mart 2024 Cumartesi

YAŞLANMA KARŞITI MASKE


 YAŞLANMA KARŞITI MASKE

Cildimiz çoğu zaman yaş alarak yaşlanma belirtileri gösterse de bazen erken yaşlarda da bu belirtiler ortaya çıkmaya başlayabilir. Bunun birçok sebebi vardır. Yanlış ürün kullanımları, cildi fazlasıyla yormak, yeterli sıvı tüketmemek, iyi beslenmemek, cildi kozmetik ürünlerden arındırmamak, stres gibi birçok etken erken yaşlanma belirtilerine neden olabilir. Eğer cildinizde erken yaşlanma belirtileri görüyorsanız veya yaşa bağlı olarak cildiniz yaşlanmaya başladıysa korkmayın. Bu belirtileri düzenli bakımlarla azaltabilirsiniz. 

Cildin kırışmasında ve sarkmasında birçok yanlış davranışın etkili olduğunu söyledik. Yaşlanma belirtilerini yok etmek için de elbette ilk olarak bu yanlışlara bir son vermemiz gerekiyor. Basit gibi gözükse de asla makyaj ile yatmamalısınız. Bu belki en basit ama en çok etki eden davranıştır. Cildinizi daima temiz tutmalı ve gözenekleri tıkayacak davranışlardan uzak durmalısınız. Buna ek olarak diyetinize vitaminleri dahil etmeli ve bol sıvı tüketimini gözardı etmemelisiniz. Cildin nem dengesini korumak önemlidir. Yeterince nemlenmeyen cilt daha kolay kırışır ve sarkar. Cildinizi düzenli bir şekilde nemlendirmelisiniz. Bunlara ek olarak elbette evde kendiniz de yaşlanma karşıtı bakım maskeleri hazırlayabilirsiniz. 

YAŞLANMA KARŞITI MASKE TARİFİ

Evde yaşlanma karşıtı maske hazırlamak oldukça kolaydır. Tek ihtiyacınız olan 2 yemek kaşığı yağsız yoğurt, 1 tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı bal. Bu ürünleri bir kasede birleştirip iyice karıştırın ve temizlenmiş cildinize, boynunuz da dahil olmak üzere uygulayın. 10 dakika kadar bekletin ve yıkayın. Bu maskeyi haftada 3 gün uygulayabilirsiniz. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER