Blogda Ara

1 Mart 2024 Cuma

SAÇ GÜRLEŞTİREN KARIŞIM

 

SAÇ GÜRLEŞTİREN KARIŞIM TARİFİ

Uzun ve gür saçlar her kadının hayali. Fakat zaman içerisinde saçlarımız gerek yanlış ürünlerden, gerek ısıdan gerekse de sağlıksal faktörlerden dolayı incelir ve azalır. Bunun önüne geçmek için elbette yapılan yanlış uygulamalardan kaçınmak gerekir. Fakat bazen bunu biraz geç farkedebiliyoruz ve saçlarımızın bir kısmını kaybetmiş olabiliyoruz. Peki kaybettiğimiz saçlarımızı nasıl geri kazanabiliriz?

Saçlarımız özellikle düzleştiricilerden, fönlerden veya diğer ısı veren şekillendiricilerden kaynaklı olarak zamanla incelir ve kopmaya, dökülmeye başlar. Bu başlarda bize doģal gelse de zamanla tahribatı farkeder saçlarımızı toparlamaya çalışırız. Öncelik olarak herkes pahalı ürünlere koşsa da aslında en etkili yol doğal yollardır. Kendiniz de kolayca hazırlayabileceğiniz karışımlarla saçlarınızı geri kazanabilir, hatta eskisinden de gür saçlara kavuşabilirsiniz. 

SAÇ GÜRLEŞTİREN KARIŞIMIN HAZIRLANIŞI

Saçlarınızı evde eskisinden de gür bir hâle getirmek istiyorsanız vereceğimiz bu tarifle kısa sürede saçlarınızı toparlayabilirsiniz. Saç gürleştiren karışım için;

3 kaşık hint yağı
2 kaşık jojoba yağı
4 kaşık badem yağı
2 kaşık nar tohumu yağı

Bu yağları ağzı kapalı bir kapta birleştirin ve bir gece kadar bekletin. Kullanacağınız zaman öncelikle yağı avucunuzda biraz ısıtın ve saç diplerine masaj yaparak uygulayın. Daha sonra saçlarınızı bir bone ile kapatın ve 1-2 saat bekletin. Dilerseniz geceden de uygulayıp sabah yıkayabilirsiniz. Saçlarınızı yıkarken şampuanı önce elinizde köpürtüp daha sonra saçlarınıza uygulayın. Bu saç diplerinizde şampuan kalıntısı kalmasını da engeller.

Hazırladığınız bu karışımı haftada 2 kez uygulamanız yeterlidir. Saçlarınız kısa sürede toparlanıp gürleşmeye ve eskisinden daha sağlıklı olmaya başlayacaktır. Bir süre saç sekillendiricilere de ara vermeniz saç sağlığınız açısından daha uygun olacaktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER