Blogda Ara

6 Mart 2024 Çarşamba

UYKUYA DALMAK İÇİN BUNLARI YAP

 

UYKUYA DALMAKTA ZORLANIYORSAN BUNLARI YAP

Bazı insanlar kafasını yastığa koyar koymaz uykuya dalarlar. Ama bazı insanlar da yatakta saatlerce döner dolaşır ve uykuya dalmakta zorlanır. Uzun süre uykuya geçemeyen kişiler genellikle ertesi güne yorgun ve bitkin uyanır. Çünkü vücut yeteri kadar dinlenememiştir. Peki erkenden uykuya dalabilmek için neler yapabiliriz?

Erkenden uykuya dalmak için ilk olarak yatma saatinden 1 saat önce ekran ışıklarını kesmeliyiz. Televizyon, bilgisayar veya telefonları 1 saat önceden bırakmamız gerekir. Çünkü ekran ışığı da bizi uyarır ve uykumuzun gelmesini önler. 

Uyumadan önce ılık bir duş almak uykuya daha hızlı geçmemize yardımcı olabilir. Hatta duşa girmeden önce hafif bir egzersiz de yaparak vücudu biraz yorabilirsiniz. Ilık bir duştan sonra vücut rahatladığı için uyku haline daha kolay geçebilir.

Uykuya dalmak için yapmanız gereken bir diğer şey ise zihninizi boşaltmak. Sizi üzen, düşündüren veya yoran birşeyler var ise onları zihninizden uzaklaştırmanız gerekir. Bunun için de meditasyon yapabilir veya uykuya dalana kadar meditasyon müzikleri dinleyebilirsiniz. 

Uykuya dalmak için yapabileceğiniz son şey ise yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatmaktır. Lavanta yağı sizi rahatlatır ve uykuya dalmanıza yardımcı olur. Bunun yanısıra bir fincan papatya çayı da tüketebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER