Blogda Ara

16 Nisan 2019 Salı

CILT TIPINIZE GÖRE FONDOTEN SEÇIMI

Cilt tipinize göre fondöten nasıl seçilir?



Cilt tipine göre fondöten seçimi nasıl yapılır?
Hangi ciltler hangi fondötenleri kullanmalı?
Her cilt tipi her fondöteni kullanabilir mi?
Yağlı ciltler hangi fondötenleri kullanmalı?
Hassas ciltler için fondöten seçimi nasıl yapılır?
Neredeyse sahip olduğumuz her makyaj ürününde olduğu gibi, cilt tipinize en uygun temeli bulma arayışı sizi seçenekler karşısında şaşırtabilir. Dışarıda pek çok farklı formül, doku ve içerik var ve birini seçmenin sade ve basit olmadığını biliyoruz.


Akne eğilimli cilt

Sivilce sizin için önemli bir cilt sorunuysa,  orta ila tam kapatıcı temelli bir fondöten seçmelisniz.

Yaşlanma cilt
Ağır ürün ince çizgilere ve kırışıklıklara yerleşebilir, bu yüzden daha hafif kapatıcılığı olan bir ürün tercih etmelisiniz.


Kuru cilt
Kuru bir cilt tipine sahipseniz, nemlendirici özelliği bulunan fondötenler veya cc kremler tercih etmelisiniz.


Yağlı cilt
Parlaklığı hendeklemek için orta ila tam kapsama temelini seçin. Ürününüzü uygularken sünger veya fırça kullanın, çünkü parmaklarınızı kullanmak, yağı ellerinizden yüzünüze aktarabilir.


Karma Cilt
Karma cildiniz varsa, nemli tarafta mı yoksa mat tarafta mı daha fazla olmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Ancak hafif mat bir temel T-bölgesi yağlılığını uzak tutar ve hafif bir parıltı için yanaklarınıza her zaman bir vurgu ekleyebilirsiniz. Kapsamınız ve uygulama aracınız tamamen size kalmış ancak gözeneklerinizi tıkamayacağınız şekilde parmaklarınızı yağlı alanlarınızda kullanmamaya çalışın.

Hassas cilt
Hassas ciltler hareket etmeyi sever, bu yüzden çok ağır ve / veya çok kokulu ürünlerden uzak durun. Tüm saldırganları minimumda tutmak istiyorsun, bu yüzden mineral Vakıflar her zaman iyi bir bahistir. Örtüyü daha açık alanda tutun ve her zaman temiz bir fırça veya süngerle uygulayın, böylece cildinize hareket etmesi için hiçbir neden vermezsiniz.

Güzel kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER