Blogda Ara

7 Ekim 2022 Cuma

VÜCUT ÇATLAKLARINA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ


 VÜCUT ÇATLAKLARI NEDEN OLUR?

Çatlaklar ani kilo alımının bir sonucudur. Karın, kalça, göğüs, uyluk ve üst kollarda kırmızı, mor veya pembe çizgisel çizgiler olarak görünürler. Vücut, cildinyetişebileceğinden daha hızlı büyüdüğünde , cilt yüzeyinin altındaki elastik lifler yırtılır ve bu da çatlaklara neden olur.

Ciltte birçok nedenden dolayı çatlaklar oluşabilir;

●Hamilelik ve çatlaklar birlikte gider. Hamilelik sırasında birçok hormonal değişiklikle birlikte hızlı kilo alımı, çatlaklara neden olur. Çatlaklar genellikle hamileliğin üçüncü trimesterinde ciltte görülür. Bazen ikinci trimesterin sonraki aşamalarında da ortaya çıkabilirler.

●Ergenlik döneminde kilo alımı, hormonal değişikliklerden kaynaklanır ve bu genellikle hem kızlarda hem de erkeklerde çatlaklara neden olur. Kollardaki çatlaklar halterciler için oldukça yaygın bir durumdur. Obezitede kilo alımı da çatlaklara neden olur.

●Oral veya sistemik steroid alımı ve Kortikosteroidhapları, kremler ve losyonlar gibi ilaçların kullanımı çatlaklara neden olabilir.

Çatlaklar için ev ilaçları


Çatlaklar genellikle zamanla kaybolur ve beyaz veya gümüş rengine döner. Bununla birlikte, bu izlerin daha hızlı hafiflemesine yardımcı olabilecek güvenli malzemeler kullanan bazı ev ilaçları vardır. Ev ilaçlarının yalnızca belirli bir süre kullanıldığında etkili olduğunu unutmayın.

Aloe Vera

Aloe veranın sağlık ve güzellik için faydaları artık iyi bilinmektedir. Aloe bitkisinden elde edilen jel, etkilenen bölgelerde düzenli olarak kullanıldığında çatlak izlerinin hafifletilmesine de yardımcı olabilir.

●Aloe vera yaprağındaki jeli kesip çıkarın ve çatlaklara uygulayın. Birkaç saat sonra yıkayın.

●Taze aloe jeli E vitamini ile karıştırın ve etkilenen bölgeye uygulayın. Bunu bir gecede bırakabilir veya birkaç saat sonra yıkayabilirsiniz.

Limon suyu

Limon suyundaki asit, yara izlerinin ve izlerin hafifletilmesine yardımcı olur ve bu, çatlak izlerinin görünümünü de azaltmaya yardımcı olabilir.

●Çatlakların üzerine bir limon dilimi sürün ve 10 ila 15 dakika sonra yıkayın.

●Etkilenen bölgelerde limon suyunu salatalık suyu veya patates suyuyla karıştırın . Cildin meyve sularını emmesini sağlayın ve birkaç dakika sonra ılık suyla yıkayın.

Zeytin yağı

Doğal yağlar, birçok cilt rahatsızlığının tedavisi için mükemmel kaynaklardır. Zeytinyağı antioksidanlarla yüklüdür ve belirli bir süre boyunca çatlakları hafifletmede çok iyi çalışır.

●Zeytinyağını çatlaklara uygulayın ve bölgeye hafifçe masaj yapın. Bunu günde bir veya iki kez yapın. Cildin tüm iyiliğini emmesi için yağı gece boyunca bırakın.

●Zeytinyağını şeker ve limon suyu ile karıştırın ve şeker eridikten sonra çatlakların üzerine masaj yapın. 15 dakika ciltte kalmasına izin verin ve ardından ılık su ile yıkayın.

  Yumurta

A vitamini ve proteinle dolu yumurta akı, çatlakların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir.

●Yumurta aklarını sarısından ayırın ve aklarını etkilenen bölgelere uygulayın.
●Çatlaklarınız için yumurta akı, limon suyu ve yoğurt karışımı da yapabilirsiniz. ●Yumurta beyazındaki protein, limon suyu ve yoğurdun cilt aydınlatıcı özellikleriyle birleştiğinde çatlakları hafifletebilir.

Kakao Yağı

Kakao yağı , diğer bazı bileşenlerle birleştirildiğinde çatlakları hafifletmek için mükemmel ev yapımı kremler yapabilir. Kakao yağının antioksidan ve yumuşatıcı özellikleri cildin onarılmasına yardımcı olur.

Eşit miktarda kakao yağını shea yağı ile karıştırın. İkincisi, cilt sağlığına yardımcı olan yağ asitleri ile doludur. Bu karışıma birkaç damla E vitamini yağı veya badem yağı ekleyin ve bunu hava geçirmez bir kapta saklayın. Uygulamak için elinize bir miktar alın ve vücut ısınızdan biraz eridiğinde çatlakların üzerine uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER