Blogda Ara

8 Ekim 2022 Cumartesi

GENİTAL SİĞİL TEDAVİSİ

 

GENİTAL SİĞİL NEDİR?

Genital Siğiller Nelerdir?

Genital siğiller veya zührevi siğiller, genital bölgelerin etrafındaki deride bulunan küçük gri veya ten rengi şişlikler, insan papilloma virüsü (HPV) enfeksiyonununbelirtileridir . HPV, enfekte bir partnerle genital, oral veya anal seks sırasında bir kişiden diğerine bulaşır. Ayrıca cinsel ilişki sırasında doğrudan ten tene temas yoluyla da yayılır.

Genital siğiller çoğunlukla kümeler halinde bulunur ve karnabahar benzeri bir görünüm verir. Genellikle penis başı, penis gövdesi, skrotum, vajinal dudaklar gibi vücudun dış yüzeylerinde ve anüs çevresinde bulunurlar. Siğiller üretral açıklık gibi iç kısımlara, vajina içine, rahim ağzına veya anüs içine yayılabilir.

Genital Siğillerin Nedenleri Nelerdir?


Genital siğiller, insan papilloma virüsü enfeksiyonundan kaynaklanır ve aşağıdakiler gibi çeşitli yollarla bulaşır:

●nüfuz edici seks

●Cinsel aktivite sırasında ten tene temas

●Doğum sırasında enfekte bir anneden çocuğa

●Enfekte kişiyle mayo, iç çamaşırı veya banyo havlularının paylaşılması

●Bebek bezi değiştirme gibi aktiviteler sırasında enfekte bir annenin elinden bebeğe geçebilir

Genital Siğillere Doğal Çözümler


Siğiller için sıvı nitrojen kullanımı, genital siğiller için standart tedavi prosedürü olmuştur. Kriyoterapiadı verilen prosedür, siğil üzerine sıvı nitrojen veya dimetil eter ve propan karışımı gibi aşırı soğuk bir maddenin uygulanmasını içerir. Ancak, başka yan etkileri de vardır ve çok acı verici olabilirler.

Genital siğillerden muzdarip birçok insan , siğillerinden nasıl hızlı bir şekilde kurtulacağına dair çözümler arar ve genital siğiller için aşağıdaki ev ilaçlarından bazıları arayışlarına son verebilir.

Elma Sirkesi: Genital siğiller için elma sirkesi kullanımının etkili olduğu bulunmuştur. Siğillerin olduğu cilt bölgesini temizleyin ve pamuklu çubukla siğillerin üzerine elma sirkesi sürün. Yaklaşık 10-15 dakika bekletin ve kuru bir bezle silin. Bunu en az bir hafta boyunca günde üç kez yapmak siğilin yüzeyini kolayca soyulabilen kuru, pullu bir dokuya dönüştürecektir. Elma sirkesine batırılmış bir pamuklu çubuğu siğil üzerine bir bantla yaklaşık 2-3 saat tutmak ciddi siğil vakalarında yardımcı olabilir. Bununla birlikte, uzun süre tutulursa cildin sağlıklı kısmını yakabileceğinden sirkeyi yıkamak önemlidir.


Çay Ağacı Yağı : Çay ağacı yağı mükemmel bir antiseptik, mantar önleyici ve anti-viral ajandır. 4-5 damla çay ağacı yağını 1 yemek kaşığı badem yağı veya zeytinyağı ile karıştırın . Karışımı günde birkaç kez siğillerin üzerine sürün.


Alternatif olarak, birkaç damla çay ağacı yağını yarım kova suya karıştırın ve bu suda yaklaşık 30 dakika bekletin. Bu aynı zamanda siğillerin etrafındaki kaşıntıyı da azaltmaya yardımcı olacaktır .

Sarımsak Karanfil: Sarımsakmükemmel bir anti-viral ajandır. Ezilmiş sarımsak ezmesini doğrudan genital siğillerin üzerine uygulayın ve bandajla kapatın. Bir saat sonra suyla yıkayın. Bu, siğillerden kurtulana kadar günde 2 kez yapılabilir. Başka bir yöntem, sarımsak ile hint yağı kullanmayı içerir. Hint yağı sürün ve siğilin üzerine bir diş sarımsak koyun. Sarımsağı bir bantla tutun ve gece boyunca bırakın. Sabahları suyla yıkayın.


Soğan Suyu: Soğanantimikrobiyaldir ve tuzla birlikte genital siğillerin iyileşmesine yardımcı olabilir. Soğanı (dilimlenmiş tuz serpilmiş) bir gece önceden ıslatın, bir macun yapın ve bu ezmenin suyunu süzgeçten geçirerek çıkarın. Bu suyu, siğiller soyulana kadar yaklaşık 3-4 hafta boyunca her gün genital siğillere uygulayın.


Zeytin Yaprağı Özü: Zeytin yaprağının viral hücrelere doğrudan nüfuz ederek viral büyümeye müdahale ettiği tespit edilmiş ve eski Mısır zamanından beri tedavi amaçlı kullanılmıştır. 1 yemek kaşığı kuru zeytin yaprağını bir bardak sıcak suda demleyin. Çayı günde 2-4 kez süzün ve tüketin. Siğilleri olan hamileler zeytin yaprağı çayı tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır.


Söğüt Ağacı Kabuğu : Söğüt ağacının kabuğu, anti-inflamatuar özelliklere sahip doğal bir salisilik asit kaynağıdır. Akne , iltihap, eklem ve kas ağrılarınıntedavisinde kullanılır

Söğütağacının kabuğunu parçalara ayırın ve üzerlerine biraz su serperek nemlendirin. Nemlendirilmiş uçları doğrudan siğilin üzerine yerleştirin ve bir bantla yerinde tutun. Bir gece veya bir gün boyunca bırakın. Kabuğu her gün değiştirin.

İncir Yaprağı: Taze incir yaprağının özünde bulunan Ficain enzimi ciltte yanma ve tahrişe neden olmaz ve siğillerin iyileşmesine yardımcı olur.


Sütlü özünü çıkarmak için taze incir yaprağını kırın. Pamuklu çubukla özsuyu günde 2-3 kez doğrudan siğillerin üzerine sürün. Sapı silmeye veya yıkamaya gerek yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER