Blogda Ara

8 Ekim 2022 Cumartesi

KOLTUKALTINDA OLUŞAN YUMRULAR

 

Koltukaltı yumruları nedir?


Koltukaltındaki bir yumru, kolun altında bir şişlik veya yumrudur. Bu topakların boyutu büyükten küçüğe değişebilir. Bazı topaklar dokunmak için yumuşak, bazıları ise sert gelebilir. Bu topaklara genellikle ağrı, kızarıklık ve iltihaplanma eşlik eder. Neyse ki, bu yumrular tedavi edilebilir, ancak önce koltuk altı yumrularının nedenini bulmak önemlidir.

Koltukaltı Topaklarının Nedenleri Nelerdir?


●Viral, fungal veya bakteriyel enfeksiyonlar

●Yağlı büyümeler (lipomlar)

●Lenfoma

●Meme kanseri

●Alerjik reaksiyonlar

●kistler

Koltuk altı yumrularının altında yatan neden kanser ise, derhal bir doktora danışmanız önerilir. Topağın nedeni bir enfeksiyon veya yağlı büyüme ise, evde kolayca tedavi edilebilir. 

Sıcak Sıkıştırma


Cilde dışarıdan ısı uygulandığında, kan damarları açılır ve oksijen ve besin açısından zengin kanın koltuk altına doğru akışını sağlar. Vücudun böyle doğal bir hareketi ağrıyı azaltır, yumru boyutunun küçülmesine yardımcı olur ve toksinlerin ve diğer atık ürünlerin uzaklaştırılmasını arttırır.

Bu basit prosedür için ihtiyacınız olan tek şey:

temiz bir havlu

Ilık su

Havluyu ılık suda ıslatın. Havluyu sıkın ve fazla suyu çıkarın.

Şimdi bu sıcak havluyu etkilenen koltuk altına 5-10 dakika koyun. Bu prosedürü günde 2-3 kez tekrarlayın.

E Vitamini Takviyeleri


E vitamini , iltihabı ve ağrıyı azaltan doğal bir antioksidandır. Pro-inflamatuar bileşiklerin üretimini baskılar ve anti-inflamatuar özellikleri artırır. E vitamininin böyle bir etkisi hızlı iyileşmeye yardımcı olur. Günlük bir E vitamini takviyesi almak yardımcı olabilir.

Zerdeçal


Zerdeçal , doğal bir antiseptik, antienflamatuar ve antioksidandır. Zerdeçal macunu, koltuk altı yumrularına topikal olarak uygulandığında, ağrının yanı sıra topakların boyutunu da azaltabilir.

Yapmanız gereken tek şey, bir çay kaşığı zerdeçalı su ile karıştırarak pürüzsüz bir macun elde etmektir. Bu macunu etkilenen bölgeye uygulayın ve kurumasını bekleyin. Bunu günde iki kez tekrarlayın.

 Nazik Masaj


Etkilenen bölge etrafında bir yağ masajı faydalıdır. Masaj, kan damarlarını genişletir ve genel kan akışını iyileştirir.

Bunun yanı sıra, yağa şifalı otlar eklemek iyileşmeyi daha da artırabilir. Bir yağ masajı sırasında, bitkisel yağın aktif bileşenleri cilde girerek genel durumu iyileştirebilir. Daima neem, adaçayı, zerdeçal ve kuş otu gibi taze otlar kullanın.

Limon Suyu


Limon suyu harika bir C vitamini kaynağıdır. Seyreltilmiş limon suyunun yumruların üzerine uygulanması ağrıyı, şişmeyi ve iltihabı azaltabilir.

Limon suyu, güçlü bir anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel ajan olan C vitamini içerir. Bir cilt ürününe karşı tahriş veya alerjik reaksiyon, koltuk altında topakların büyümesine neden olabilir.

C vitamini cildi iyileştirme yeteneğine sahiptir ve tahrişi de azaltabilir. Bu tür topaklara sahip kişiler, günlük olarak limon suyu içmekten bile yararlanabilirler.

Karpuz


Karpuz doğal bir kan temizleyicidir. Kandaki toksinlerin ve diğer ağrıya neden olan kimyasalların atılmasına yardımcı olur.

Karpuzun anti-inflamatuar potansiyeli, içindeki likopen varlığına atfedilir. Sağlıklı bir bileşik olan likopen, inflamatuar mediatörlerin sentezini azaltır ve inflamatuar yolları modüle eder.

Elma Sirkesi


Elma sirkesi antiseptik ve anti bakteriyel bir ajandır. Zararlı bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını engeller ve şişmeyi azaltır.

Koltuk altı topaklarından kurtulmak için eşit miktarda su ve elma sirkesini karıştırın. Bir pamuğu bu solüsyona batırın ve etkilenen bölgeye uygulayın.

5 dakika bekletin ve ılık suyla durulayın. Temiz bir havluyla kurulayın.

Sarımsak


Sağlıklı bir vücut için sarımsakları günlük beslenmenizin bir parçası haline getirin. Sarımsağın anti-inflamatuar ve anti-mikrobiyal özellikleri, koltuk altı topaklarının iyileşmesine yardımcı olabilir.

Sarımsak, kan dolaşımını hızlandıran ve şişliği azaltan salisilik asit içerir. Sarımsakta bulunan bir bileşik olan allisin, iltihabı ve şişmeyi azaltır ve böylece koltuk altı topaklarının tedavisinde yardımcı olur.

Aloe Vera


Aloe Vera , doğal bir koltuk altı yumru yatıştırıcıdır. Aloe veranın iltihap önleyici ve iyileştirici özellikleri, içindeki oksin ve giberellinlerin varlığına atfedilir. Bu iki hormon, proinflamatuar bileşiklerin etkisini bloke eder ve iyileşmeyi uyarır.

Aloe Vera jeli nasıl kullanılır?

Aloe vera yaprağından taze jeli çıkarın. Bu jeli yumruya uygulayın ve dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın.

Kurumasına izin verin ve ardından yıkayın. En iyi sonuçlar için bunu günde iki kez tekrarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER