Blogda Ara

16 Ekim 2022 Pazar

DİYABET BELİRTİLERİ

 

Diyabetin ilk uyarı işaretleri


Bulanık Görme – Yüksek kan şekeri , sıvının gözler gibi dokulardan dışarı akmasına neden olur. Göz merceğinde değişiklikler meydana geldiği için gözler odaklanamaz. İlk aşamalarda gözle görülür etkiler olmayabilir, ancak zamanla, tedavi olmadan kişi görme kaybı ve nihayetinde körlük yaşamaya başlar

Artan Enfeksiyon İnsidansı :


Artan kan şekeri seviyeleri bakteri üremesini ve çoğalmasını teşvik eder. İdrar yolu enfeksiyonu görülme oranı daha yüksektir. Hem erkekler hem de kadınlar , cilt kıvrımları, kasık, göğüs altı ve el ve ayak parmakları gibi vücudun ılık nemli bölgelerinde maya geliştirir. Bu lezyonlar da oldukça kaşıntılıdır

. İdrara Çıkma Sıklığı ve Olağanüstü Susuzluk – Aşırı kan şekeri, tüm kan şekerini işlemeye çalışan böbrekleri etkiler. Ancak fazla şekerle baş edemedikleri zaman onu idrara bırakırlar. Kan şekerinin atılması, ozmoz yoluyla doku hücrelerinden sıvıları uzaklaştırır. Bu durum dehidrasyon, ağız kuruluğu, susuzluk hissi ve dolayısıyla bol su içme ihtiyacı ile sonuçlanır.

İltihaplı Diş Etleri – Yüksek kan şekeri vücudun enfeksiyonlarla başa çıkma yeteneğini etkiler. Bu nedenle diş etleri iltihaplanır, dişler diş etlerinden ayrılır veya diş etleri irinle dolar veya yaralar içerir.

Ellerde ve Ayaklarda Ağrı, Uyuşma veya Karıncalanma Hisleri – Bunun nedeni, yüksek kan şekeri düzeylerinin ellere ve ayaklara kan sağlayan sinirlere zarar vermesidir. Bu nedenle, iyileşmeyen ülserler ve yaralar geliştirmeye eğilimli ayak parmaklarında duyu kaybı vardır.

İyi Beslenmeye Rağmen Açlık – Kandaki şeker, yüksek kan şekeri varlığından bağımsız olarak vücudun farklı bölgelerine ulaşmayabilir ve açlık hissine neden olabilir. Ayrıca, artan idrar sıklığı nedeniyle yüksek oranda kan şekeri kaybı vardır.

Kilo Kaybı – Vücut sık idrara çıkma yoluyla çok fazla şeker kaybeder ve bu nedenle şeker kaybı olur ve bunun sonucunda kalori kaybı olur ve bu da kilo kaybına neden olur .

Yorgunluk ve Bitkinlik – Bu, vücudun çok fazla su ve çözünen madde kaybetmesi ve vücuttaki fazla şekeri kullanamaması ile açıklanabilir. Bu nedenle vücutta enerji üretimi azalır ve dehidrasyonun ek etkisi bireyi yorgun hissetmesine neden olur.

İktidarsızlık ve Erektil Disfonksiyon –
Diyabetli erkeklerde sinir hasarına bağlı erektil disfonksiyon ve iktidarsızlık da olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER