Blogda Ara

7 Ekim 2022 Cuma

BAĞIRSAK KURTLARINA DOĞAL ÇÖZÜMLER


 BAĞIRSAK KURDU (solucanı) NEDIR?

Bağırsak solucanları, başka bir organizmanın bağırsaklarında gelişen parazitlerdir. Parazitler insan vücuduna yiyecek ve su yoluyla, sivrisinek ve cinsel temas gibi iletici ajanlar yoluyla ve ayrıca burun ve deri yoluyla dört yoldan biriyle girerler. İnsanları enfekte eden binlerce parazit olmasına rağmen , sadece dördü çok zararlıdır .

●Yuvarlak kurt (yiyecek ve su yoluyla yayılır)

●Kıl kurdu (kişiden kişiye yayılır)

●Whipworm (yiyecek ve su yoluyla yayılır)

●Tenya (çiğ veya az pişmiş et yiyerek yayılır)

Bağırsak Solucanlarının Belirtileri


Solucanlar, hiçbir belirti göstermeden yıllarca bağırsaklarımızda yaşayabilirler. Ancak aşağıdaki belirtilerden bazılarıyla bizi rahatsız etmeye başlarlar:
Karın ağrısı

●İshal

●Dizanteri

●Kilo kaybı

●Yorgunluk

●Dışkıda solucan geçirmek

●Rektum çevresinde kaşıntı (katı atıkların atıldığı yer)

Bağırsak Solucanlarının Yaygın Nedenleri


●Kirlenmiş yiyecekleri yemek

●Kirlenmiş su içmek

●Kötü temizlik

●İnsan atılımını gübre olarak kullanmak

●Kötü kişisel hijyen

●Çiğ ve pişmemiş et yemek

Bağırsak Parazitlerini Tedavi Etmek İçin Havuç:


Havuç, lif açısından zengin olduğu için bağırsak solucanlarını tedavi ettiği bilinmektedir. Sabahları aç karnına 2 havuç yiyin. Bunu günlük olarak yapmak yalnızca parazitlerden kurtulmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda gelecekte parazit saldırılarını da önler.

Ham Papaya Suyu: Parazitleri Öldürmenin Doğal Yolu


1 tatlı kaşığı bal ile karıştırılmış 1 çorba kaşığı çiğ papaya suyu sabah ilk iş olarak alınmalıdır. Bunu, 1 çay kaşığı hint yağı ilave edilmesi gereken bir bardak ılık süt izlemelidir. Bu tedavi 2 gün boyunca yapılmalıdır.
 

Nar Kabuğu: Bağırsak Kurtları İçin Zehirlidir


Solucan istilasından muzdarip yetişkinlere ve çocuklara günde üç kez nar kabuğu ve su karışımı verilmelidir. Nar ağacının kabuğu, bağırsak solucanları için oldukça zehirli olan punisin içerir.

Kabak Çekirdeği: Tenyalara Doğal Çözüm


Öğütülmüş kabak çekirdeği ve su karışımı tenyaların dışarı atılmasına yardımcı olabilir .

Sarımsak: Anti-paraziter Ajan


Sarımsak, güçlü antifungal ve antiseptik özelliklere sahiptir. Günde 3 diş çiğ sarımsak yemek, her türlü bağırsak solucanından kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Parazitleri Öldürmek ve Uzaklaştırmak için Hindistan Cevizi:


Hindistan cevizi, bağırsak solucanları için başka bir yararlı ilaçtır. Kahvaltıda bir yemek kaşığı öğütülmüş hindistancevizi ve ardından 30 ml hint yağı alın. Hint yağı iki buçuk saat sonra alınmalıdır.

Acı Kabak Suyu ve Ayran:


Üç gün boyunca günde bir kez bir çorba kaşığı acı kabak suyu ile bir bardak ayran karışımı için. Bu, bağırsak solucanlarından kurtulmak için başka bir etkili ev ilacıdır.

Pelin ve Zeytinyağı:


Pelin, eski zamanlardan beri bağırsak solucanlarını tedavi etmek için kullanılan güçlü bir bitkidir. Solucanlardan kurtulmak için pelin yağı ve zeytinyağı karışımı için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER