Blogda Ara

20 Eylül 2024 Cuma

KOLTUKALTI KARARMASI

 


VÜCUT KARARMALARI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Koltukaltı kararmaları özellikle kadınlar için büyük bir sorun haline gelebiliyor.Çoğunlukla yaz aylarında giydiğimiz giysiler yarım kollu veya kolsuz olması itibariyle koltukaltlarımızı ortaya çıkarıyor.Eğer kararmış bir koltukaltına sahipsek, severek giydiģimiz giysiler bizim için hayal kırıklığına sebep olabilir.

 Koltukaltının kararmasının birçok sebebi olabilir.Fakat bunlardan en yaygın olanları ise şunlardır ;

● Yanlış traşlama-ağda-lazer vb.
● Deodorantlar
● Ölü hücrelerin birikmesi
● Sıkı giysiler giymek
● Pul pul dökülme eksikliği
● Hiper pigmentasyonu
● Bakteriyel girişim

1. Patates - Patates her evde çok basit ve kolay tüketilen bir sebzedir, koltuk altlarının siyahlığını gidermek için çok etkili bir şeydir. Kullanmanın iki yolu vardır, önce bir tencereye alıp dilimler halinde kesin. Şimdi, dilimlerin siyah olduğu yerde, hafif ellerle çizilmeye devam edin, böylece içinde bulunan patates suyu ciltte iyi durur. Bunun dışında patates suyunu da aynı şekilde getirebilirsiniz.  Bu işlemden sonra koltuk altlarını soğuk suyla iyice yıkayın.

2. Limon

Şimdi dilimlenmiş bir parça limon alın ve koltuk altlarının karanlık kısmına yerleştirin.Bir süre hafif ellerle gezinirken bu işleme basın.Narenciye meyveler, ölü cildi  kaldırarak cildimizi koyu ve parlak yapar. Koyu cildinize uygulayın  birkaç gün içinde  renginizin açıldığını göreceksiniz.
                                      
Limon suyu, doğal bir pul pul ve ağartıcı görevi gören sitrik asit içerir. C vitamini, siyah lekeleri giderir ve siyah lekeleri giderir. Bu iyi bir koltuk altı çamaşır suyu olarak çalışacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER