Blogda Ara

9 Eylül 2024 Pazartesi

İNCİRİN FAYDALARI

 


İNCİRİN FAYDALARI NELERDİR?

İncir, içerdiği potasyum minerali sayesinde kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur. Liften zengin olan incir; bu özelliği ile kanserden korunmada etkilidir.

İncir hücre yenilenmesine katkıda bulunur aynı zamanda  vücudun günlük vitamin gereksinimleri için önemlidir.
Kan basıncının dengelenmesinde rol alır ve kilo kontrolüne yardımcıdır.
Ayrıca kemik ve diş sağlığı için de oldukça önemlidir.

 İncir meyvesi yüksek potasyum içeriğiyle, yağ oranının çok az olması ve özellikle kalsiyum içeriğinin oldukça fazla olması kalp ve damar sağlığını korur ayrıca damar sertleşmesini önleyerek kalbin yağlanmasına karşın kalp zarını destekler.

İncir aynı zamanda kan şekerinizi de dengeler. Bu yönüyle özellikle diyetlerde sıkca tercih edilir. Şeker ihtiyacı hissettiğinizde biraz incir tüketirseniz vücudunuza yeterli şekeri almış olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

7 Eylül 2024 Cumartesi

ZERDEÇAL MASKESİ

 


ZERDEÇAL MASKESİ

Muz, Yoğurt ve Zerdeçal Maskesi

Muz uzun süredir bizim bae'imiz oldu ve basit tutmak istiyorsanız sivilcelerinize bir muz kabuğu sürün ve ne kadar güçlü olduklarını göreceksiniz! Muzlar, vitaminler ve çinko ve A vitamini gibi sivilcele savaşan maddelerle doludur, ayrıca yağlı ciltler için de harikadır, nemlendirici özellikler de sunar - çünkü hepimiz yağlı cildin de neme ihtiyacı olduğunu biliyoruz! Yoğurt, ölü cilt hücrelerinin çözülmesine yardımcı olan ve derinlemesine gözeneklerin sıkılaştırıldığı ve temizlendiği laktik asit  içerir Zerdeçal, teninizi aydınlatırken cildinize bir doz antioksidan ve bir miktar anti-enflamasyon sunar.
Malzemeler:
  • Yarım muz, püresi
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
Nasıl yapılır: Bir  muzla yarım muz ezin, yoğurt ve zerdeçal ilave edin. Karışımı, tüm yüzünüze kalın (ama damlamayan) bir kat halinde uygulamak için eski bir makyaj fırçası kullanın. 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ve yüz beziyle yıkayın.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

4 Eylül 2024 Çarşamba

ŞIK TOPUZ SAÇ MODELLERİ


ŞIK TOPUZ SAÇ MODELLERİ

Özel günlerinizde veya özel bir toplantıda nasıl saçlar tercih edersiniz? Sanırım birçok kadın bu soruya toplu saçlar cevabını verecektir. Çünkü toplu saçlar resmi veya özel farketmeksizin her ortama uygun saç modelleridir. 

Toplu saç modelleri denince de elbette vazgeçilmezimiz topuz saçlar devreye giriyor. Topuz saçlar için kuaföre gitmenizi sanıyorsanız yanılıyorsanız çünkü evde de oldukça kolay ve şık topuz saçlar yapabilirsiniz. Eğer nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız işte pratik ve şık topuz saç modelleri;


















 İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

YAĞLI CİLTLER İÇİN MASKELER



YAĞLI CİLTLER İÇİN DOĞAL YÜZ MASKESİ

 Kil, Kömür, Yeşil Çay ve Limon Maskesi 

Listemizdeki en güçlü maske, kil, cilt bakım rejiminizde çok önemli olmalı - haftada bir kez mükemmeldir. Gözeneklerinizden toksinlerin ve kirlerin çıkarılmasına yardımcı olan zeolit ​​içerir ve maske kurudukça, cildinizden çıkan yağı tam anlamıyla görürsünüz - bu noktalardan (veya durum havuzlarımızda) yağdan daha tatmin edici bir şey yoktur! Kile benzer şekilde, aktif kömür tozu cildinizden sebum ve yağ çeker; Zehir ve bağırsak sorunlarını tedavi etmek için bile tıpta kirletici maddelerin giderilmesinde çok etkili olduğu için bile kullanılıyor.

Yeşil çay, cilt bakım dünyasının A listesi gibidir, limon suyu sadece cildinize bir C vitamini patlaması vermekle kalmaz, sitrik asit sivilceleri tedavi etmeye, gözenekleri küçültmeye, cildinizi aydınlatmaya ve sivilce izlerinin solmasına yardımcı olur.


Malzemeler:

2 yemek kaşığı bentonit kili (bu Aztek kil tozunu seviyoruz)

1 yemek kaşığı aktif kömür tozu  (isteğe bağlı)

1poşet yeşil çay

Yarım çay bardağı limon suyu


Nasıl yapılır: Bir torba yeşil çay demleyin ve soğumaya bırakın. Bentonit kili ve aktif kömür tozunu birleştirin (bunun dağınık olmasına dikkat edin!) Ve yeşil çayı ve limon suyunu yavaşça karıştırın - kıvamı çok kalınsa daha fazla yeşil çay ekleyin. Tahta bir kaşık kullandığınızdan emin olun, çünkü metal kil ve kömürün gücünü etkileyebilir. Maskeyi cildinize yaymak için parmaklarınızı veya eski bir makyaj fırçasını kullanın. Maskenin kurumasını bekleyin, ardından ılık suyla 15 dakika sonra çıkarın. Cildinizi iyice nemlendirdiğinizden emin olun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

1 Eylül 2024 Pazar

KURU SAÇLAR İÇİN MASKELER

 


KURU SAÇLAR İÇİN MASKELER

Kuru saçlar yağlı saç tiplerine oranla daha fazla yıpranır ve kırılmaya meyilli olur. Doğru bakım yapılmadığı zaman ise maalesef sonu saçları kısacık kestirmeye hatta yer yer dökülmelere kadar gider. Tüm bunların önüne geçmek için ise doğru bir yol haritası oluşturmalı ve saçlarınızı olabildiğince korumalısınız.

Kuru saçlar denince akla iki şey gelir. Birincisi kuru saç derisi ikincisi ise kuru saç uçları. Öncelikle problemin nerede olduğunu anlamanız gerekir. Saç deriniz çabuk yağlanırken saç uçlarınız çöl gibi kuru olabilir. Ya da hem saç deriniz hem de saç uçlarınız ikisi birden de kuru olabilir. Kuru saçlarınıza bir tedavi uygulamadan önce kuruluğun nerede olduğunu saptayın.

Kuru saçlarınızdan şikayetçi iseniz ve bu saç kuruluğu diplerden geliyorsa bunu düzeltmenin en kolay yolu bitkisel yağlardır. Bitkisel yağlar saç derinizi nemlendirerek kurumasını ve kepeklenmesini engelleyerek aynı zamanda saçlarınızın daha sağlıklı uzamasını da sağlar. Eğer saç kuruluğunuzun nedeni saç derinizdeki nemsizlik ise Hindistancevizi yağı, Tatlı badem yağı gibi bitkisel yağları kullanabilirsiniz. Yine saç kuruluğundan şikayetçiyseniz ve problem saç derisinde ise eczaneden vitamin ampulleri satın alabilir bunları haftada bir ya da iki kez saç derinize uygulayabilirsiniz. 

Saç kuruluğunuzun sebebi deri de ise maskelerin yanı sıra şampuanınızı da kontrol etmeniz gerekebilir. Bazı şampuanlar saç derinizdeki tüm yağı kurutur ve kepeklenmeye sebep olur. Bu nedenle saç kuruluğu şikayetiniz varsa şampuanınızı daha temiz içerikli şampuanlarla değiştirebilirsiniz veya doktorunuzun önerdiği bitkisel içerikli şampuanlara geçebilirsiniz. Saç kuruluğunun bir diğer sebebi ise ısı verici şekillendiriciler veya saç kurutma makineleri olabilir. Saçlarınızı çok yüksek ısılarda kurutuyorsanız bu derinizin de kurumasına sebep olur ve zamanla saçınızdaki tüm nem kaybolur. Bunun yerine daha düşük seviyelerde sıcaklık vererek sadece saç diplerinizi kurutabilirsiniz. Saç kuruluğu şikayetiniz varsa saç şekillendiricileri de azaltmalı ya da çok düşük ısı seviyelerinde kullanmalısınız. 



Saç kuruluğunun bir diğer tarafı ise saç boylarının ve uçlarının kurumasıdır. Saç deriniz yeterince yağlı ve nemli olmasına rağmen saç boylarınız kuru ve yıpranmış ise muhtemelen saçlarınıza çok fazla işlem uyguluyorsunuzdur. Kuru saçlarda en çok karşılaşılan yanlış uygulamalar açıcılar, boyalar, ısı verici şekillendiriciler veya yanlış tarama gibi uygulamalardır. Eğer saçlarınız kuruyorsa ve bu işlemlere hala devam ediyorsanız ilk olarak bu işlemlerden derhal kurtulmalısınız. 

Kuru saçlarınız varsa ve saçlarınızı birbirine yakın tarihlerde boyuyor ya da kimyasal işlemler uyguluyorsanız bunu derhal terkedin. Kuru saçlarınıza uygulayacağınız bu işlemler geri dönülemez sonuçlara yol açabilir. Bunun yerine saçlarınızı daha doğal tonlara boyayarak uzun süre boyamayın. Bu süreçte zaten kuruyan saçalarınızı kurtarmaya çalışacağız.

Kuru saçlarınızı doğal tonlara boyadıktan sonra veya kuruyan kısımlardan kurtulduktan sonra bunların tekrarlanmaması için yoğun bir bakım uygulamalısınız. Kuru saçlarınıza duş öncesi ve duş sonrası yapacağınız bazı uygulamalar sayesinde saçlarınız artık kurumayacak ve daha sağlıklı bir şekilde uzayacaktır. 


  

KURU SAÇLAR İÇİN MASKELER

Kuru saçlarınızın eskisinden daha da sağlıklı olmasınız istemez misiniz? Kim istemez ki. Kuru saçlarınızı evde toparlamanın birden fazla yolu var. İşte onlardan bazıları;

Kuru saçlar için mayonez maskesi

Kuru saçlarınız varsa mayonez sizin kahramanınız olabilir. Kuruluk ister saç derinizde isterse de saç uçlarınızda olsun mayonez her ikisinin de üstesinden kolaylıkla gelir. İçeriğindeki maddeler ile saç diplerinizi de besleyerek daha sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar. Hazır mayonezlere güvenemiyorsanız kendi mayonezinizi kendiniz evde de yapabilirsiniz. Bunun için yoğurt, zeytinyağı ve yumurta yeterli olacaktır.

Kuru saçlar için hindistancevizi yağı 

Kuru saçlarınızın hızlıca toparlanmasına yardım edebilecek bir diğer maske ise hindistancevizi yağıdır. Hindistancevizi yağını bir kasede benmari usulü eriterek içerisine bir çay kaşığı kadar tatlı badem yağı ve bir tatlı kaşığı kadar da jojoba yağı ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı saç diplerinden başlayarak tüm saçınıza uygulayın. Bu yağ karışımını haftada bir kez uyguladığınızda kurumuş saçlarınızın nasıl hızla toparlandığına ve sağlıkla parladığına siz bile inanamayacaksınız.

Kuru saçlar için E vitamini maskesi

Kuru saçlarınız varsa 2 adet E vitamini kapsülünü, bir tatlı kaşığı badem yağını, bir yemek kaşığı hindistancevizi yağını ve bir tatlı kaşığı hint yağını iyice karıştırın ve tüm saçınıza uygulayarak bir bone ile kapatın. 3-4 saat kadar bekletin ve daha sonra yıkayın. Kuruyan saçlarınız hızla toparlanacağı gibi ışıl ışıl da parlayacaktır.

Kuru saçlar için avokado maskesi

Kuru saçlarınızı toparlamanın bir diğer yolu ise avokado maskesidir. Bu maske ile saçlarınız canlanacak, parlaklık kazanacak ve neme doyacak. Kuru saçlar için avokado maskesi için bir avokadoyu iyice ezip içerisine bir tatlı kaşığı badem yağı ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. ardından tüm saçınıza uygulayıp bir bone ile kapatarak bir saat bekletip yıkayın. Bu maske sayesinde saçlarınız hiç olmadığı kadar güçlü ve nemli olacaktır.

Kuru Saçlar için Yapılabilecek Diğer Uygulamalar

Kuru  saçlara sahipseniz en başta da belirttiğimiz gibi bazı uygulamalardan ve kimyasallardan uzak durmalısınız. Saçınızdaki kuruma saçınızı geri dönülemeyecek derecede yıpratmışsa bu maskeleri uygulamaya başlamadan önce yıpranmış kısımlardan kurtulmanızı öneririz. Saçlarınızın kurumuş ve toparlanamayacak kısımlarını kestirerek daha sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

Kuruyan saçların bir diğer sebebi ise saçı sık ve bol şampuanlı yıkamaktır. Saçınızı sık sık yıkadığınızda kendi doğal yağı ile beslenmesine izin vermiyorsunuz ve bu da uzun vadede saçın yağını ve nemini kaybetmesine sebep olabiliyor. Kuru saçlarınıza doğrudan şampuan uygulamak yerine de avucunuza aldığınız bir miktar şampuanı köpürterek saç diplerinize uygulayabilirsiniz. Bu şekilde saçlarınızın kurumasını engelleyeceğiniz gibi kepeklenmesini de azaltabilirsiniz.

 İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

REGL SANCISINI KESEN ÇAYLAR

 



Adet sancılarını gideren bitkiler ve çaylar

Zencefil çayı

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı toz zencefil

1 çay kaşığı limon

1 çay kaşığı bal

İçerisindeki etken maddelerle birlikte zencefil çayı ağrı ve krampları gidermek için eski çağlardan günümüze kadınların tükettiği bir içecektir. Zencefil çayı tüketerek adet dönemi öncesindeki mide bulantısı gibi problemleri de aşabilirsiniz.


Yapılışı:

1 bardak kaynar su içerisine 1 tatlı kaşığı toz zencefil ve 1 çay kaşığı limon suyu ekledikten sonra 4 dakika kadar demlemesini bekleyin. Tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal kullanabilirsiniz.

Adet sancısına iyi gelen papatya çayı

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya

1 çay kaşığı bal


Yapılışı:

1 bardak kaynar su içerisine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya ekledikten sonra 4 dakika kadar demlemeye bırakın. Tatlandırmak için 1 çay kaşığı bal yeterli.

Fesleğen

Fesleğen adet sancısı ve krampları hafifletmek için kullanılan en etkili bitkilerden biridir. Fesleğen içerisinde bulundurduğu asitik maddelerden dolayı regl ağrılarınıza iyi gelecektir. Fesleğeni kaynar suyun içerisinde on veya on beş dakika demleyerek günde bir defa kullanınız. 


Melisa çayı

Melisa çayı hem adet ağrılarında oluşan şişliği azaltır hem de adet ağrılarını hafifletir. Bunun yanında melisa çayının sakinleştirici özelliği de bulunmaktadır

Melisa çayı kanı temizler, kanı sulandırarak kanın vucuttan daha cabuk atılmasını sağlar.


Melisa Çayı Nasıl Hazırlanır

 Büyük 1 fincana bir çay kaşığı melisa yaprağı koyup,  melisanın üzerine kaynar su dökün. 15 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sonra süzerek üzerine bir çay kaşığı bal ekleyerek için.


 Papatya çayı

Papatya da adet sancılarının yatışmasına yardımcı olan bir diğer etkili bitkidir.Kuru papatyaların üzerine bir fincan kaynamış su ekleyin ve 5 10 dakika beklettikten sonra tüketin.

 İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

SONBAHAR RUJ RENKLERİ 2024


2024 SONBAHAR RUJ RENKLERİ

Bu senenin sonbahar ruj renklerini merak ediyorsanız işte sizin için en trend sonbahar ruj renkleri;











 İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER