Blogda Ara

17 Ekim 2024 Perşembe

GÜNE DAHA ENERJİK BAŞLA

 


GÜNE DAHA ENERJİK BAŞLA 

Sabahları dinç uyanır mısınız? Gün içerisinde kendini tükenmiş mi hissediyorsunuz? Bunlar günümüzün ortak problemleridir. Maalesef birçoğumuz sabah uyandığımızda kendimizi yorgun ve uykusuz hissederiz. Bunun pek çok sebebi olabilir. Vitamin eksikliği, demir eksikliği, yetersiz uyku, zihnin bizi çok fazla yorması vs. Tüm bunlar yaşam kalitemizi düşüren etkenlerdir.

Sabahları yorgun ve halsiz uyanıyorsanız elbette ilk yapmanız gereken bir doktora başvurmaktır. Eğer tüm değerleriniz normal ise size vereceğimiz tavsiyeler ile bu problemleri aşabilirsiniz.

İlk olarak uyku ile başlayalım. Yetersiz ve kalitesiz bir uyku sabah uyandığınızda sizi yorgun hissettirir. Bunun için en az 7 saat uyamanız gerekir. Elbette uykunun saati kadar kalitesi de önemlidir. Bunun için bitki çaylarından yardım alabilirsiniz. Papatya veya melisa çayı gece daha rahat uyumanıza ve sinirlerinizin yatışmasına yardımcı olur. Buna ek olarak uyumadan en az 2 saat önce yeme içme ve ekran ışığını kesmelisiniz. Böylece daha rahat uykuya dalabilir ve gece kesintisiz uyuyabilirsiniz.

Yatağa geçmeden önce ılık bir duş almak da yine sizi rahatlatır. Duştan sonra kokulu mumlar ya da tütsüler kullanarak uykuya geçişi hızlandırabilirsiniz. Ayrıca yaptığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatmak da yine uykuya dalmanızı kolaylaştırır.

İyi bir uykunun ardından sabah uyanır uyanmaz bir bardak ılık suya birkaç damla limon damlatarak için. Bu metabolizmanızı da çalıştırır ve uyanmanızı sağlar. Ardından hafif egzersizler veya meditasyonlar yaparak kendinizi güne hazırlayabilirsiniz. Güzel bir kahvaltı ve soğuk bir duş da sizi kendinize getirecektir.

Gün içerisinde yorgunluk hissediyorsanız ve vaktiniz varsa ufak kestirmeler yapabilirsiniz. 30 dakikalık bir uyku tüm yorgunluğunuzu alabilir. Varsa vitamin takviyelerinizi de alın. Sürekli hareket halinde olmaya çalışın. Sürekli oturmak sizi daha da yorgun hissettirir. Bulunduğunuz ortamı havalandırın ve temiz havayı soluyun.

Akşam tekrar yemekten sonra hafif egzersizler yaparak vücudu biraz yorabilirsiniz. Yorgun vücut daha erken uyumanıza olanak sağlar. Zihninizi de boşaltın. Yorgun bir zihin yorgun bir beden demektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

11 Ekim 2024 Cuma

SONBAHAR KOMBİNLERİ

 

ŞIK SONBAHAR KOMBİNLERİ

Havalar soğumaya başlamışken gardrobunuzu yenilemek istemez misiniz?
 Sonbaharın en şık ve trend parçaları işte burada.









 İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

10 Ekim 2024 Perşembe

YATAK ODASI DEKORASYONU

 


YATAK ODASI DEKORASYON FİKİRLERİ

Yatak odanızı dekore etmek istiyorsunuz ama yeterli  alanınız yok mu? O halde bu yatak odası dekorasyonları sizin için. Hem odanızı daha derli toplu gösterecek hem de daha fazla alana sahip olacaksınız. İşte birbirinden güzel dekorasyon fikirleri;










 İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

8 Ekim 2024 Salı

YILBAŞINA ÖZEL ŞIK SAÇ MODELLERİ

YILBAŞINA ÖZEL ŞIK VE PRATİK SAÇ MODELLERİ

Yılbaşı yaklaşırken, yılbaşında ne yapacağınıza ne giyeceğinize veya nasıl bir saç modeli tercih edeceğinize karar verdiniz mi?

Yılbaşı özellikle özel anlara tanıklık eden bir gündür. Bu özel günde bir aşk itirafı alabilir, bir evlilik teklifi alabilir veya hayatınızın aşkıyla tanışabilirsiniz. Peki bu özel anda nasıl bir saç tercih edersiniz?



Eğer yılbaşında nasıl bir model yapacağınıza hala karar vermediyseniz işte sizin için birbirinden şık saç modelleri;

















































 İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

5 Ekim 2024 Cumartesi

MODERN SAÇ KESİM MODELLERİ

 


MODERN SAÇ KESİM MODELLERİ

Saçlarınızı kestirmek istiyorsanız ve doğru modeli bulamıyorsanız doğru yerdesiniz. Modası asla geçmeyen zamana meydan okuyan saç modellerini sizin için derledik.



Özellikle kısa kesim saç modelleri her dönem daha modern ve daha elegant görünmek isteyen kadınların kurtarıcısı olmuştur.








































İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER