Blogda Ara

4 Kasım 2018 Pazar

YAĞLI SAÇLAR İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ



Çabuk yaģlanan saçlar kadınlar için başbelası bir durum.Özellikle okula gidiyorsanız veya calışıyorsanız, saçın çabuk yağlanması çok can sıkıcı olabiliyor.
Saç derisindeki yağ bezelerinin hormanel durumlardan dolayı fazla yağ salgılaması sonucu saçlarımız çok daha hızlı yağlanabilir.Bu durum özellikle ince telli saçlara sahip insanlar için ciddi bir sorun haline gelebiliyor.

Saçlarını gün aşırı yıkama fırsatı bulamayan kadınlar için birkaç çözüm önerimiz var.

Öncelikle şunu belirtelim.Yağlı saçlara sahipseniz ekstra yağlar kullanmayı bırakın ve kesinlikle saç diplerine krem kullanmayın.Bu saçlarınızın daha çabuk yağlanmasına sebep olabilir.

Saç yıkama sıklığını azaltmak bir çözüm değildir.Aksine saçı uzun süre yağlı bırakmak saçta kepeklenmeye ve kaşıntıya hatta dökülmeye sebep olabilir.Bu yüzden saçlarınızı yağdan arındırmanız gerekir.

Saç dipleriniz uçlara göre daha yağlı olacağından, saçlarınızı çok fazla kurutacak sert şampuanlardan uzak durun.Bu saç uçlarınızın nemini kaybetmesine yol açabilir.Eğer boyalı saçlara sahipseniz, duşta saç kremini sadece saç uçlarına uygulayın.

Duşta çok fazla sıcak su kullanmayın.Sıcak suyla saç yıkamak saçlarınızın yağlanma hızını daha fazla arttıracaktır.Çok sık veya çok uzun aralıklarla saç yıkamak doğru değildir.2 günde 1 yıkamak yeterli olacaktır.

Şampuan seçiminizde çok önemlidir.Yağlı saçlara özel üretilen daha hafif yapıdaki şampuanları tercih edin.Böylelikle saçlarınızı bir anda yağdan arındırmamıs olursunuz.Saçların yağlanmasının kötü bir durum olmadığını bilmelisiniz.Fakat fazla yağdan arındırmak da saç derinizin çesitli saç hastalıklarına davetiye çıkarmasına engel olur.

Duşta sirke kullanmak da saçın ph dengesini düzenleyeceğinden saçınızın yağlanmasını kontrol altına alacaktır.Duştan çıkmadan önce son durulama suyuna biraz elma sirkesi ekleyip saçlarınıza dökerseniz hem saçınızın erken yağlanmasını, hemde derideki zararlı mikroorganizmalarn üremesini engellemiş olursunuz.Ayrıca sirke saçı besleyerek doğal bir parlaklık kazandırır.


Saçlarınız çok fazla yağlanıyor ve sürekli yıkamaya fırsatınız olmuyorsa imdadınıza hemen kuru şampuanlar yetişiyor.Birçok tanınmış markanın ürettiği kuru sampuanlar raflarda sizi bekliyor.Bu sampuanları sürekli kullanmak uzun vadede bir sorun yaratır mı henüz bilinmiyor fakat acil çıkmaniz gerekiyor ve saçlarınızı yıkamaya zamanınız yoksa bu kuru şampuanlarla günü kurtarabilirsiniz.

Kuru sampuanların yanı sıra bebek pudrası da saçtaki fazla yağı alarak o günü kurtarmanıza yardımcı olabilir.Biraz bebek pudrasını saç diplerine serpin ve saç diplerine masaj yapın.Saçta kalan fazla pudrayı da çırparak alın.Bebek pudrası saçınızdaki fazla yağı alacaktır.


Güzel kalın :)

 ● İLGİLİ KONULAR

MUTLAKA YAPMANIZ GEREKEN 10 SAÇ BAKIM ÖNERISI

UYGUN FIYATLI SAC BAKIM SERUMLARI

DOĞAL YÖNTEMLERLE HIZLI SAÇ UZATMA

SAÇLARIMIZ NEDEN DÖKÜLÜR? SAÇ DÖKÜLMESI NASIL DURDURULUR?


KARBONATLA SAÇ YIKAMA - KARBONAT MUCIZESI

1 yorum:

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER