Blogda Ara

6 Kasım 2018 Salı

ÇİLLERDEN KOLAYCA KURTULUN !


Çillerden kurtulmak için öncelikle çilin ne olduğunu ve nelerin sebep olduğunu bilmemiz gerekir.

ÇİL NEDİR?

Vücutta, genellikle de yüzde oluşan, açık kahverengi küçük benekler.

ÇİL NEDEN OLUŞUR?

Vücutta var olan melaninin miktarı bireylerin cilt renklerinin tonunu belirler. Güneşe maruz kalındığında cilt UV ışınlarından gelebilecek zararı azaltabilmek için, reaksiyon olarak, daha fazla melanin salgılamaya başlar. Bu da melanin birikimine, dolayısıyla çil oluşumuna sebep olur. 

Çillerin oluşumunu engellemek için güneş ışınlarından korunmamız gerekir.Güneşe maruz kalmamak için güneşin yogun olduğu saatlerde dışarı çıkmamalı, çıkmak gerekiyorsa da mutlaka yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmamız gerekiyor.

Sadece güneşten korunmak yeterli olacak mı? Hayır.Çilller derinin yüzeyinde olduğu için, müdahale etmek de daha kolaydır.Birkac basit yöntemle çillerden kurtulmak mümkündür.

ÇILLERDEN NASIL KURTULURUZ?

Dediğimiz gibi ilk yapmanız gereken ve atlanmaması gereken detay güneş ışınlarından korunmak.Bunun için güneş kremlerinden faydalanabilir, şapka takabilir, şemsiye kullanabiliriz.

Çillerden kurtulmak için uygulanabilecek bir diğer yöntem limon ile çil rengini açma işlemidir.
Limon asidik yapıda olduğu için suyla seyreltilerek kullanılmalıdır.Aksi takdirde cildiniz tahriş olabilir.
Yarım limonu yarım çay bardağı suyla karıştırıp, ardından bir pamuk yardımıyla çillerin olduğu bölümü bu suyla silin.Bu yöntemi düzenli olarak uygularsanız zamanla çillerin yavaş yavaş belirginliğini kaybettiğini göreceksiniz.

Ekşi süt ile çillerden kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz?
Biraz ekşi sütü bir kaseye alın ve pamuk yardımıyla cildinizi bu sütle sabah ve aksam olmak üzere günde 2 defa temizleyin.

Bir kaşık kremayı iyice karıştırıp cildinize maske gibi uygulayın.30 dakika kadar beklettikten sonra yıkayın.Bu yöntemi haftada 2 gün yapmanız yeterli olacaktır.


Çillerden kurtulmanın doğal yöntemleri yanı sıra farklı tedavi yöntemleri de var.Bunun için piyasaya sürülmüş bir çok ürün mevcut.Ayrıca lazer ile tedavi yöntemi de çillerinden rahatsız olanların baş vurabileceği yöntemlerden birtanesi.

Her yöntem kesin sonuç verecek diye bir iddaa yoktur.Bazen kısa sürede sonuç alınıyor olsa da, bazılarında kesin çözümler elde edilebilmiâ değil.
Fakat var olan çilleri daha da arttırmamak icin güneş ışınlarına dikkat etmeniz gerektiğini birkez daha hatırlatalım.

Güzel kalın :)

● İLGİLİ KONULAR

YÜZ EGZERSIZLERIYLE 8 DAKIKADA KIRIŞIKLIKLARDAN KURTULUN

BEBEK PUDRASIYLA CILT LEKELERINDEN KURTULUN

CILTTEKI KARARMALAR NASIL GECER?

BIR HAFTADA SIYAH NOKTALARDAN KURTULUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER