Blogda Ara

28 Kasım 2018 Çarşamba

EVDE DOĞAL ŞAMPUAN YAPIMI

Kimyasal şampuanlardan kurtulun !



Yeni başlayanlar için birçok şampuan çok şüpheli maddeler içerir ( bebek  şampuanında kanserojenler gibi ). Fakat “toksik” tartışmanın ötesine geçip sadece güzelliği konuşursak, farklı bir yaklaşıma geçmeyi tekrar düşünmenin başka bir nedeni vardır.
Çoğu ticari şampuan, doğal yağlarının saç derisini çıkarır. Beden, sonsuz bilgeliğiyle, daha fazla petrol üreterek kendini dengelemeye çalışır. Bu, elbette gerçekten çok yağlı olan saçlara dönüşür - çoğu insanın saçlarını her gün ya da iki kez yıkaması gerektiği gibi hissetmesinin bir nedeni. Çünkü öyle. Çünkü şampuanlarımız doğal dengemizi yok ediyor. Daha  az yağlı hissetmemiz gereken ürün  , bizi daha yağlı yapıyor.
Aşağıdaki bu doğal şampuan tarifi mükemmel bir alternatiftir. Çok kolay, güzel kokuyor, iyi çalışıyor (evet!), Ve kafanda çok daha az sert. Ben sadece haftada yaklaşık iki kez yıkamak zorundayım ve saçlarım (Günde 4'e kadar) kullandığı kadar kaba değil. Tabii ki herkesin saçları farklıdır ve duşunuzdaki su da büyük bir  fark yaratabilir. Vazgeçmeden önce ayarını yapabilmen için en az iki hafta ver. Vücudunuzun doğal petrol üretiminin normale döndüğü ilk birkaç gün için muhtemelen biraz daha yağlı hissedersiniz.

Doğal şampuan tarifi
½ su bardağı damıtılmış su 
¼ fincan sıvı dökme sabunu
2 çay kaşığı avakado yağı
1/8 çay kaşığı nane esansiyel yağı 
1/8 çay kaşığı çay ağacı esansiyel yağı 
1 çay kaşığı bitkisel gliserin (isteğe bağlı )
10 - 15 damla esansiyel yağlar * (isteğe bağlı, 
Yukarıdaki malzemeleri bir şişeye koyun (eski bir şampuan şişesi bile kullanabilirsiniz). Her kullanımdan önce iyice çalkalayınız. Kafanın üzerine biraz dökün. Terbiyeli güzel. Bir ya da iki dakika için kafa derisinde hafifçe masaj yapın. Tamamen durulayın.




Saç bakımınızı ticariden doğal olana dönüştürmeye geldiğinde sabırlı olmalısınız. Genellikle saçınızın sert, yapışkan, yağlı, ağır veya kuru hissettiği bir “detoks” dönemi vardır. Ticari şampuanlarımız ve klimalarımızda sıklıkla bulunan çok sayıdaki sentetik ürün, saçları plastik veya proteinli polimerlerle yapay olarak kaplamakta ve hasar görmemesini ve zarar görmemesini sağlamaktadır. Saçlara ne kadar zarar verirse, o kadar gözenekli olur; ne kadar gözenekli olursa, bu sentetik “protein” polimerleri (örneğin, yenebilir gıdalar olmayan soya, buğday veya yulaf proteinleri), PVP (petrokimyasal polivinil pirolidon) ve zamk kaplama maddeleri gibi plastik polimerler emer.
Protein ve plastik polimerlerin kalıntıları tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar saçınızın tüm kimyasalları iyileştirmek için biraz zaman harcayacaksınız… onu “ideal” ten biraz daha az hissederek bırakabilirsiniz. Fakat eğer sabırlıysanız, sonuç beklemeye değerdir. ! Yeni saçlar eski hasar görmüş saçları değiştirmek için büyüdükçe, muhtemelen farkına şaşıracaksınız. Daha sonra, kimyasal olarak zarar görmüş saçları olan bazı insanlar için detoksiden sonra saçınızın nasıl hissettirdiğini anlatamazsınız, çünkü bu doğal şampuan saçlarını boyamak veya zarar görmemesi için vinil veya protein plastik polimerleri içermez. Sadece bir kafa.
Bir deneyin ve nasıl gittiğini bana bildirin!

1 yorum:

  1. Kendim doğal şampuan yapmak istiyorum fakat iş yoğunluğundan zamanım olmuyor. Piyasadaki doğal şampuan olarak var olan ürünlere de güvenmiyorum. Son zamanlarda arkadaşlarım yağlı saçlar için Natura sabunu öneriyor. Bu konuda bir bilginiz var mı? doğal şampuan konusunda oldukça aktif bir işletmeymiş. Aşağıda linkini verdiğim adreste 3 ürünleri var. Defne, Isırgan Otu ve Zeytinyağı. Hangisini önerirsiniz? https://www.naturasabun.com/urunlerimiz/dogal-sampuanlar/

    YanıtlaSil

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER