Blogda Ara

23 Eylül 2018 Pazar

SAÇLARIMIZ NEDEN DÖKÜLÜR-SAÇ DÖKÜLMESİ NASIL DURDURULUR


SAÇLARIMIZ NEDEN DÖKÜLÜR?
SAÇ DÖKÜLMES



 Saç dökülmesinin bir cok sebebi vardır.Kimi zaman sağlıksız beslenme, kimi zaman mevsimsel geçişler, kimi zaman yanlış saç uygulamaları, kimi zaman da yoğun iş temposu veya stres saçlarımızı döker.Saç dökülmesini engellemek istiyorsak öncelikle sorunun nerden kaynaklandığını iyi saptamamız gerek.Önceliğimiz elbette bir uzmana danışmak olmalı.Sorunun nerden kaynaklandığını tespit ettikten sonra sorunu çözmeye başlayabiliriz.

 Saç dökülmesi doğal bir durumdur.Saçlarımız hergün dökülür.Asıl sorun saçların aşırı dökülmesinde ortaya çıkar.Eğer saçlarımız çok fazla dökülüyorsa bir yerlerde bir sorun vardır.





SAÇ DÖKÜLMESİ NASIL ENGELLENİR?

 Öncelikle beslenme düzenimize dikkat etmemiz gerekiyor.Yetersiz ve düzensiz beslenme, yetersiz uyku ve stres saç dökülmesine sebep olur.Bu yüzden dengeli beslenmeli, stresten olabildiğince uzak durulmalı ve uykumuzu düzenlememiz gerekmektedir.

NE YEMELİ? NASIL BESLENMELİ?

Saçlarınız dökülüyorsa ve güçsüz ise, omega3 yag asitleri içeren besinleri tüketmemiz gerekir.Örneğin kuru yemişler.
Her gün bir avuç kuru yemiş tüketmeye özen göstermeliyiz.

Saçlarımıza iyi gelen vitaminlerin başında E vitamini gelir.E vitamini açısından zengin yiyecekler tüketmek, saç dökülmesini önlediği gibi, daha saģlıklı saçlara sahip olmamızı sağlar.

Demir eksikliği saç dökülmesinin bir başka sebeplerindendir.Bu sebeple demir bakımından zengin yiyecekleri tüketmeli, vücudun demir ihtiyacını eksiksiz karşılamalıyız.

Havuç gözlere iyi geldiği kadar saçlara da iyi gelen bir besindir.Günde 1 ya da 2 tane havuç tüketmek saç sağlığımıza da faydalı olacaktır.

Ispanak B9 vitamini açısından zengin bir yiyecektir.Ispanak yemek daha saglıklı saçlara sahip olmanızı sağlar.





SAÇLAR NASIL YIKANMALI? NASIL TARANMALI?

Saçları çok sert yıkamak da saçları döker.Bu sebeple saçlarınızı şampuanladıktan sonra yavaş yavaş saç derinize masaj yapmalı ve sonrasında saçlarınızı tamamen şampuandan arındırmalısınız.Sactan arınmayan şampuan saç derisindeki gözenekleri kapatarak derinin hava almasını engeller ve hava almayan saçlar zamanla dökülmeye başlar.

Saçlarınızın daha sağlam ve daha sağlıklı olmasını istiyorsanız son durulama suyuna bir kapak kadar sirke karıştırıp saçlarınızı bu suyla durulayabilirsiniz.
Sirke saçlarınız parlatacağı gibi daha sağlam ve daha güclü olmasını da sağlayacaktır.


SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN MASKE VE KÜRLER

Saç dökülmesinin başlıca sebeplerini saydıktan sonra, icerden nasıl durdurulacağını ögrendik.
Peki dışardan nasıl takviye yapabiliriz?

Saç dökülmesini engellemek icin kürlerden ve doğal yağlardan oluşan maskelerden yardım alacağız.

1) Bir tutam ısırgan otunu, 3 su bardağı suyla kısık ateşte kaynatıyoruz.5 dakika yeterli olacaktır.5 dakika sonra ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.Su derimizi yakmayacak kadar soğuduğunda içindeki ısırgan otlarını süzüp, elde ettiğimiz ısırgan otu suyunu saçlarımıza dökerek saç diplerimize masaj yapıyoruz ve 1 saat kadar bekletiyoruz.
1 saat sonra saçları sadece suyla durulayıp bırakıyoruz.
Saçlar sadece suyla yıkanacağı için temiz saça uygulamanızı tavsiye ederiz.

2 ) Sarımsağın saça faydası yıllardır bilinen bir gerçek.Her derde deva sarımsak saç dökülmesine de iyi geliyor.
3-4 diş sarımsağı ezip 1 çay bardağı zeytin yağının içine koyuyoruz.Sarımsak özünün zeytin yağına gecmesi icin 3-4 saat bekletiyoruz.
Ardından hazırladığımız yağı saç diplerine masaj yaparak yediriyoruz.Saçlarımızı streç fimle sarıp 1 saat kadar beklettikten sonra şampuanla yıkıyoruz.
Sarimsak saçta ağır bir koku bırakacağı için duştan çıktıktan sonra saçlarımıza biraz lavanta suyu sıkabiliriz.
Bu kürü haftada 1 defa uygulamanız yeterli olacaktır.

3 ) Yumurta da sarımsak gibi saça faydalı besinlerden biri.Yumurta ile hazırlayacağımız bu maske saç dökülmenizi önemli miktarda azaltacaktır.
1 yumurtayı kırıp bir kaba alıyoruz.Yumurtayı iyice çırptıktan sonra 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı limon ve 2 çorba kaşığı zeytin yağı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.Malzemeler tamamen karıştıktan sonra sac derinizden başlayarak tüm saçınıza uygulayıp streç filmle sarın.1-2 saat beklettikten sonra ılık suyla saçlarınızı maskeden arındırıp normal yıkama rutininizi uygulayın.Başta ılık suyla arındırmamızın sebebi sıcak suyun yumurta kokusunu arttırmasına engel olmak.Yine de saçlarınızdan rahatsız edici bir koku alıyorsanız lavanta suyundan faydalanabilirsiniz.

4 ) 1 su bardağı yoğurda, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 çorba kaşığı bal ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Bu karışımı da sac diplerimizden başlayıp tüm saça uyguluyoruz.
1 saat beklettikten sonra yıkayabiliriz.Yogurt B vitamini ve protein içerdiğinden, saçlarımıza parlaklık canlılık ve hacim kazandırırken, aynı zamanda saç dökülmesine de engel olur.

5 ) 2 corba kaşığı hint yağına, 2 corba kaşığı sarımsak yağı, 2 çorba kaşığı avakado yağı ve 2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyip karıstırıyoruz.Elde ettiğimiz bu yağı saç diplerine masaj yaparak tüm saça uyguluyoruz.Ardından streç film ile sarıp 2-3 saat bekletip yıkıyoruz.

Yağlarla bakım yaptıktan sonra, yağı saçtan arındırmak için cok sert şampuanlamadan kaçınmalısınız.Bu yağlar saçlarınıza zarar vermeyeceği için yavaş yavaş arındırmanızda bir sorun olmayacaktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER