Blogda Ara

11 Kasım 2018 Pazar

SAÇ TELLERİ NASIL KALINLAŞIR?


SAÇ TELLERİNİ KALINLAŞTIRMAK MÜMKÜN MÜ?


 İnce telli saçlara sahip olanlar bilir, şekil vermek bakım yapmak ve sağlıklı kalmasını sağlamak bir hayli zordur.

Ince telli saçlar çabuk yağlanır, çabuk yıpranır ve cabuk kırılırlar.Özellikle ısı veren saç şekillendiricilerin yaygınlaşması ve saç boyası kullanımının artmasıyla saç teli incelmesi yaşayanların sayısı da bir hayli arttı.
"Eskiden kalın telli ve gür saçlarım vardı " diyerek yana yakıla çözüm arayanlara, birkaç çözüm önerim var.

Saç tellerimiz neden incelir?

Saç tellerimiz neden incelir sorusuna verilebilecek bir çok yanıtınız olabilir.Kimilerinin saç inceliği genetiktir.Kimilerinin ise yanlış uygulamalardan kaynaklı olarak sonradan ortaya çıkmıstır.Yanlış tarama, yanlış şampuan seçimi, çok sık kimyasal boya kullanımı, açıcılar, ısı veren saç şekillendiriciler, yanlış beslenme, sıvı alımının düşük olması, stres, uykusuzluk vb birçok etken, saçlarımızın dökülmesine, kırılmasına veya incelmesine sebep olabilir.

Saç tellerimizin incelmemesi için neler yapabiliriz?

Bu soruya verilebilecek en basit cevap, saç tellerimizin incelmesine sebep olan etkenleri tespit edip bu sorunları çözüme kavuşturmak olacaktır.

1 ) Saçlarımızı kuruyken ya da ıslakken taramamalıyız.Saçlar ıslakken kırılmaya daha meyillidir.Bu yüzden saçlar ıslakken taranmamalıdır.Aynı şekilde saçlar kuruyken de çok fazla kırılır ve yıpranır.Bu sebeplerden dolayı saçın taranması için en doğru zaman nemli olduğu zamandır.Eğer zor taranan saçlarınız varsa ve tararken kırılıyorsa, saç taranmasını kolaylaştıran ürünler kullanabilirsiniz.

2 ) Isı veren saç şekillendiriciler, örneğin maşa ya da düzleştirici gibi saçı yıpratan ve saç tellerini incelten aletlerin kullanımını minimuma indirmemiz gerekiyor.Ayrıca bu aletleri kullanırken ısı koruyucu saç bakım ürünleri kullanmayı da ihmal etmeyelim.

3 ) Saç açıcılardan ve kimyasal saç boyalarından uzak durmamız gerekiyor.Çok sık saç boyamak ya da oryalle cok fazla saçı açmak saç tellerini inceltir yıpratır ve kırar.Bu sebeple saç incelmesi yaşıyorsanız bu tür kimyasallara bir süre ara verin.

4 ) Stres ve uykusuzluk da saçlarımızı doğrudan etkileyen etkenlerden biri.Uykusuzluk ve yorgunluk vücudumuzu savunmasız bırakır.Düzenli uyuyup uyanmalı ve olabildiğince stresten uzak durmalısınız.

5) Yeme ve içme de aynı sekilde saçlarımızı etkiler.Düzenli beslenmeye özen gösterin.Saç yapınıza gerekli olan vitaminleri vücudunuza kazandırmanız gerekir.Vitamin eksikliği de saç dökülmesine dolayısıyla da saç tellerinin incelmesine sebep olur.Saçlarımız tıpkı bir ağaç gibidir.Saç tellerinizin kalınlaşmasını istiyorsanız sıvı alımını arttırmanız gerekir.

Saç tellerini kalınlaştırmanın doğal yolları






Saç tellerini kalınlaştırmak mümkün mü?
Saç telleri nasıl kalınlaşır?

Yazının devamında saç tellerini kalınlaştırmanın yollarını ögreneceğiz


Saç tellerimizin incelmemesi için yapılması gerekenleri saydık.Peki incelmiş saçları nasıl kalınlaştırırız?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi saçların incelmesine sebep olan birçok etken var.Bunların bir çoğu kimyasallardan oluşmakta.O halde saçları kalınlaştırmak için doğal ürünlerden faydalanacağız.


1 ) Maya ve zerdeçal maskesi

Malzemeler ;

● 1 paket yaş maya
● 3 yemek kaşığı zeytin yağı
● 1 tatlı kaşığı zerdeçal
● 3 yemek kaşığı mısır unu
● 1 yemek kaşığı fındık ezmesi
● 3 yemek kaşığı ceviz suyu

Yapılışı ;

Tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp iyice karıştıralım.Tüm malzemelerin birbiriyle homojen bir kıvama geçmesi gerekiyor.Ardından hazırladığımız karışımı 30 dakika kadar bekletip tüm saçımıza uygulayalım.1-2 saat beklettikten sonra yıkayalım.
Bu maskeyi haftada 1 defa uygulayarak saç tellerinizi kalınlaştırabilir, gür saçlara kavuşabilirsiniz.

2 ) Isırgan otu

Malzemeler ;

● 1 yemek kaşığı ısırgan otu
● 1 su bardağı saf su

Yapılışı ;

1 yemek kaşığı ısırgan otunu, kaynamakta olan 1 bardak suya ekleyin ve 10 dakika kadar kaynattıktan sonra otları süzüp suyu ılımaya bırakın.Hazırladıģınız su saç derinizi yakmayacak kadar ılıklaştığında temiz saçlarınıza boca edin ve yaklaşık 1 saat beklettikten sonra sadece suyla durulayın.

3 ) Zeytin yağı

Malzemeler ;

● 3 yemek kaşığı zeytin yağı
● 1 yemek kaşığı badem yağı

Yapılışı ;

3 yemek kaşığı zeytin yağı ile 1 yemek kaşığı badem yağını biraz ısıtıp saç diplerinden masaj yaparak  başlayıp tüm saçınıza uygulayın.Ardından bir streç filmle sarıp 2 - 3 saat bekletin ve ardindan yumuşak yapılı bir sampuanla yıkayın.
Haftada 2 defa uygulayın.

4 ) Soğan Suyu

Malzemeler ;

● 2 orta boy soğan
● 3 su bardağı su

Yapılışı ;

2 orta boy soğanı 4'e bölerek ufak bit tencereye alın.Ardından üzerine 3 bardak su ekleyip 20 dakika kaynatın.Kaynattıktan sonra süzün ve suyu ılımaya bırakın.Saç derinizi yakmayacak kadar soğudugunda suyu bir fısfıs şişesine alın ve saç deriniz dahil tüm saçınız ıslanıncaya kadar uygulayın.Belli bir bekleme süresi yoktur saçlarınız kuruyana kadar bekleyebilirsiniz.Ardından sadece suyla durulayın.
Soğan suyunu haftada 1 defa uygulamanız yeterli olacaktır.

5 ) Kefir maskesi

Malzemeler ;

● 3 yemek kaşığı kefir
● 1 yemek kaşığı zeytin yağı

Yapılışı ;

3 yemek kaşığı kefire, 1 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyip karıştırıyoruz.Ardından hazırladığımız karışımı tüm saçımıza uygulayıp strec film ile sarıyoruz. 1 - 2 saat beklettikten sonra yıkıyoruz.
Bu maskeyi haftada 1 defa uygulamanız yeterli olacaktır.

Güzel kalın :)

● İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR

ÇAM TEREBENTİN YAĞI GERÇEKTEN SAÇ UZATIYOR MU?

YAĞLI SAÇLAR İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

KABARAN SAÇLARA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

SABUNLA SAÇ YIKAMAK


3 yorum:

  1. Cok faydalı bir yazı olmuş kaleminize sağlık
    Sevgiler 💞💞

    YanıtlaSil
  2. merhaba güzel bir makale yazmışsınız benimde saçlarım çok ince telliydi ben saçlarımı kalınlaştırmak için saç çıkarıcı titanyumlu seti kullandım ve çok memnun kaldım gerçekten ince saçlara harika bir bakım yapıyor merak edenler bence göz atmalı :))

    YanıtlaSil

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER