Blogda Ara

18 Kasım 2018 Pazar

GECELERİ RAHAT UYUYAMAYANLAR İÇİN MUCİZE EGZERSİZ


Son zamanlarda uykusuzluk problemi yaşadığı için doktora baş vuran insanların sayısı bir hayli fazla.

Uykusuzluk nedir?

Uykusuzluk, uykuyu dalamama problemidir.Ne yaparsanız yapın bir türlü uykuya geçemiyorsanız bir hastalığınız ya da psikolojik bir sorununuz olabilir.

Doktor teşhisinden sonra halâ uyku problemi yaşıyorsanız bu egzersizleri deneyebilirsiniz.

Balasana Duruşu


En rahatlatıcı esneme hareketlerinden biri olan, yogada Balasana adı ile kullanılan, Child’s Pose yani çocuk duruşudur.Balasana duruşu için, hareketi için dizleriniz hafif aralık bırakarak yere çömelin. Kollarınızı yavaşça önünüze doğru uzatarak elleriniz ile öne doğru emeklemeye başlayın. Gövdenizi, omurganızı uzatın, baş ve boynunuzu en rahat olacağı şekilde serbest bırakın ve alnınızı yere yaslayın. Burundan nefes alıp ağızdan nefes vererek nerin nefes alışverişlerinize devam edin.
Bu pozisyonda nefes alışverişleri ile birlikte en az bir kaç dakika boyunca kalın.

Supta Baddha Konasana



Sırtınıza sırtüstü uzanarak başlayın. Dizlerini bük ve ayaklarını yere yaslan. Topuklarınızı kasıklarınıza yaklaştırın. Bu herhangi bir şekilde acı yaratırsa, topuklarınızı daha ileriye doğru hareket ettirin. Kollarınız kalçalarınızla birlikte, avuç içi aşağıya bakar.
 Karın kaslarınızı nefes alıp verin ve kuyruk kemiğini kasık kemiğine doğru hareket ettirin. Pelvik bir eğimin bu formunu koruyun ve perineni meşgul edin. Dizlerinizin iç hizada ve kasıkta gerginlik hissi yaratarak açılmasına ve yere doğru hareket etmesine izin verin. Dokunmak için ayak tabanlarını getirin.

Ellerinizi birleştirin ve alt karnınıza yerleştirin. Çıkmak için tüm destekleri serbest bırakın, karın kaslarınızı kontrol edin ve zemine geri bastırın. Dizlerinizi yukarı ve birlikte bastırmak için ellerinizi kullanarak bacaklarınızın dış tarafına tutun. Dizler bir araya geldiğinde, hafifçe göğsünüze sarın, kalça eklemlerine ve pelvisin arkasına masaj yapın.


Supta Matsyendrasana


Bükülmüş dizler birlikte, Sağ dizinizi göğsün üzerine çekin ve nefes verin soldan alın. Sağ omzuna bakın.
Sağ kalça tamamen bloktan ayrılana kadar kalçaları sağa doğru kaydırın, ancak sol kalça hala onunla temas halinde.
Matsyasana

Yere sırtüstü uzanın. Dizlerinizi bükün. Nefes alarak alt karnı yerden kaldırın ve ellerinizi avuç içleri yere gelecek şekilde kalçalarınızın altına doğru kaydırın. Kalçaları kaldırmayın. Alt kol ve dirsekler gövdenize yakın olsun.

Nefes alarak alt kolu ve dirseği yere bastırın. Sonra kürek kemiklerinizi sırtınıza doğru çekin ve nefes alarak üst gövdenizi ve başınızı yerden kaldırın. Başınızı yere koyabilirsiniz. Sırtınızı ne kadar kamburlaştırdığınıza bağlı olarak ya başınızın arkası ya da üstü yere gelecektir. Boynunuzu incitmemek için başınıza tam ağırlık vermeyin.

Dizleriniz bükülü kalabilir ya da uzatabilirsiniz. Eğer uzatıyorsanız kalçalarınızı sıkın ve topuklarınızı dışarı bastırıp ayak parmaklarınızı kendinize doğru çekin.

Kapotasana


Dizler üzerinde dizler ve yerde ayaklar üzerinde diz çökme pozisyonuna başlayın. Ellerinizi göğsün ortasına yerleştirin. Kolları yükseğe kaldırmak ve kuyruk kemiği boyunca uzatmak için büyük bir nefes alın. Göğüs kaldırın. Omurga kemerine doğru nefes verin ve geriye yaslanın. Ellerin yere doğru uzanmasına izin verin ve ellerinizi tamamen yere bırakın. 
Meditasyon

Zihninizi arındırın ve tüm vücudunuzu rahatlatın.Psikolojik olarak da rahatlamaya ihtiyamız var.Bu yüzden temiz hava alabileceğiniz bol oksijenli bir alan seçin ve kendinizi psikolojik olarak da boşaltın.

Paschimottanasana


Düz bir zemin üzerinde ayaklarınızı uzatarak, sırtınız dik oturun. 
Nefes alarak ile kollarınızı vücudunuzun iki yanından birer daire çizerek avuç içleriniz yukarı bakacak şekilde, elleriniz yan yana gelene dek yukarı kaldırınız. Yavaşça soluk vererek kollarınızı ayaklarınıza doğru indirirken sırtınızı dik gövdenizle yavaşça öne doğru eğilin. 
Gövdenizi ayaklarınızın üzerine tamamen bırakıp bu pozda sabit kalın. Ellerinizi vücudunuza paralel yere yatırınız yada topuklarınızın arkasında birleştirin. 
Alnınızı bacaklarınızın üzerine yaslayın ve gevşemeye odaklanın.

Parivrtta Sukhasana


Klasik genişletilmiş yan açı pozisyonunda , eğer sağ ayak ileriye doğru ise, sağ el de ileri doğrudur. Döndürülen bir yan açıda, sağ ayak ileriye doğru olduğunda, sol el ile birlikte gider. Bu, döndürdüğünüz parçanın geldiği bükümün yönünü değiştirir.

Viparita Karani



Bu pozisyonu dilerseniz bacaklarınızı duvara yaslayarak da yapabilirsiniz.
Ayaklarınız duvara dönük duvara iyice yaklaşın. Sağdan veya soldan bacaklarınızı kaldırarak tabanlarınızı duvara dayayın.
Ayak tabanlarını duvarın üstüne doğru adımlayarak iyice kalçalarınızın duvara dayanmasını sağlayın.
Üst gövdenizi de en rahat şekilde zemine yayın ve kollarınızı dirseklerden bükerek yere koyun. 

Güzel kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER