Blogda Ara

27 Kasım 2018 Salı

EVDE KENDİ CİLT NEMLENDİRİCİNİZİ YAPIN


Evde doğal nemlendirici nasıl yapılır?





Özellikle soğuk havalarda, bizi nemi ve nemi taşıyan önemli besinlerden oluşturduğu gibi, derinin derinliklerinde, cildin anahtarı olduğu doğrudur. Ama bir nemlendirici için en yakın mağazaya gitmeden önce, evinize bakın. Mutfağınızda doğal nemlendiriciler bulabildiğinizde neden önceden paketlenmiş ürünler satın alalısınız?
İşte nemlendirilmiş, parlak bir cilt için dokuz doğal nemlendirici ;

1. Bal
Ham, organik bal, doğal olarak anti-bakteriyeldir, bu yüzden etkili bir akne tedavisi, gözenekleri açılmasına yardımcı olur ve büyük bir temizleyicidir. Aynı zamanda antioksidanlarla dolu, kırışıklıklar, yaşlanma ciltleri, tahriş ve lekeler gibi güçlü bir savaşçı haline geldi.
Kullanmak için: Bir macun oluşana kadar iki çorba kaşığı bal sekiz çorba kaşığı su ile karıştırın. Cilde sürün ve kurumasına izin verin, sonra ılık su ile hafifçe yıkayın.

2. Ayran
Ayran, pahalı cilt bakım ürünlerinde bulunan bir madde olan laktik asit açısından zengindir. Niye ya? Ölü cilt hücrelerini parçalayıp çıkarırken, hücre döngüsünü hızlandırırken ve rejenerasyonda hızlanır. Ve yeni cilt hücreleri = daha genç görünümlü bir cilt. Bu yeni hücreler, ayran içinde bulunan tüm besin maddelerinde yıkanma avantajını sağlar ve bu da onu harika bir nemlendiricidir.
Kullanmak için: Soğuk ayran içine bir yıkama bezi batırın ve beş ila on dakika boyunca yüzünüze koyun. Yavaşça durulayın.

3. Zeytinyağı
Zeytinyağı yüzyıllardır nemlendirici olarak kullanılmıştır. Antioksidanları ve doğal asitleri güneşin zararlı etkilerine karşı doğal bir bariyer oluşturmak için cildi güçlendirmeye yardımcı olur.
Kullanmak için: Nemlendirici ve ferahlatıcı bir etki için  birkaç yemek kaşığı zeytinyağı ve iki damla lavanta esansiyel yağı ekleyin.

4. Hint yağı
Hint yağı inanılmaz bir nemlendiricidir. Hızlı bir şekilde cilde nüfuz etmesini sağlayan yüksek yağlı asit konsantrasyonuna sahiptir. Kuru yamalar için etkili bir yağlayıcıdır ve cildi içten dışa doğru nemlendirir, çünkü linoleik asit cildin nemi kaybetmesini engelleyen bir bariyer oluşturur.
Kullanımı: Her gece kuru cilde birkaç damla masaj yapın.

5. Hindistan cevizi yağı
Hindistan cevizi yağı doğal olarak kollajen destekli laurik asitle doludur ve cildiniz tarafından derinlemesine emilerek, sizi yağlı hissetmenize izin vermeden büyük nemlendirme sağlar. Antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikleri de onu büyük bir anti-aging yapar.
Kullanmak için: Ham, rafine edilmemiş, saf organik hindistancevizi yağını bulun, ellerinizde ısıtın ve cildinizin içine sürün.

6. Shea yağı
Shea Butter, her ikisi de kuru cildi hafifletmeye ve genç görünmesini sağlayan zengin A ve F vitamini kaynağıdır. Shea ağacının meyvesinin içinde bulunan fındıklardan üretilen, tamamen doğal bir nemlendiricidir ve elementlerin zararlı etkilerinden bariyer görevi görür.
Kullanmak için: Shea yağınızın son kullanma tarihinin geçmediğinden emin olun (eğer varsa, tüm fantastik nemlendirme özelliklerini kaybeder) ve sonra cildinize sürün.




7. Avokado
Kuru cilde uygulandığında avokado, derinizin her tabakasını yağlamanıza yardımcı olur. A, D ve E gibi yüksek yağ ve vitamin düzeyleri cildin nem tutmasına ve anti-agers olarak çalışmasına yardımcı olur.
Kullanmak için: Olgun bir avokado yiyin ve sonra kabuğun iç tarafını hafifçe yüzünüze sürün. Avokado kalıntısının ılık su ile durulamadan önce 15 dakika bekletin.

8. Salatalık
Salatalık, vücudunuz için hem içte hem dışta mükemmel bir su kaynağıdır. Magnezyum, potasyum, A ve E vitaminleri gibi besinlerle dolu olan salatalık, her ikisi de cilt, kemik ve tırnaklara fayda sağlayan kan dolaşımını ve iyileşmeyi destekler. Sebze ayrıca kırışıklıkları azaltmaya ve parlak bir cildin gelişmesine yardımcı olur ve yüksek su içeriği nedeniyle göz çevresindeki şişlikleri tedavi edebilir.
Kullanmak için: Kolayca puflamak için küçük başlayın ve basitçe salatalıklarını gözünüze yerleştirin. Ayrıca bir salatalık püre haline getirebilir ve rahatlatıcı ve nemlendirici bir maske yapmak için birkaç damla bal ekleyebilirsiniz.

9. Aloe vera
Aloe birçok cilt bakım ürününde yaygın olarak kullanılır çünkü cildi yağlı bırakmadan nemlendirmeye yardımcı olur. Beta-karoten ve C ve E vitaminleri gibi besinler cildi dolgunlaştırır.
Kullanmak için: İçerideki jeli açığa çıkarmak için aloe vera yaprağını dikkatlice kesin ve soyun, sonra da cilde uygulayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER