Blogda Ara

24 Kasım 2018 Cumartesi

BAMYANIN BİLİNMEYEN FAYDALARI


         BAMYANIN FAYDALARI


BAMYANIN BİLMEDİĞİNİZ FAYDALARI

" Hanımın parmakları” olarak da bilinen bamya , yeşil çiçekli bir bitkidir. Bamya ve pamuk gibi aynı bitki ailesine bamya aittir. “Bamya” terimi en çok bitkinin yenilebilir tohumlarıdır.
Bamya, sağlık bilincinde bir gıda olarak uzun zamandır tercih edilmiştir. Bu içerir:
  • Potasyum
  • B vitamini
  • C vitamini
  • Folik asit
  • Kalsiyum
Kalorisi düşüktür ve yüksek lif içeriği vardır. Son zamanlarda, diyetinize bamya dahil etmenin yeni bir yararı düşünülüyor.
Okra, tip1, tip2 ve gestasyonel diyabet vakalarında kan şekerini yönetmeye yardımcı olduğu öne sürülmüştür .
Hastalık kontrol ve önleme merkezlerine göre diyabet tanılarının insidansı artmaktadır .
İyra'nın doğrudan diyabet tedavisi olarak başarıyla kullanılıp kullanılamayacağına karar verilir. Ancak bamya bitkisinin kanıtlanmış birçok sağlık yararı vardır. Okra'nın diyabet tedavi planınızın uygulanabilir bir parçası olup olmadığını görmek için okumaya devam edin.


Bamya suyu

“Bamya suyu” içmek bamya kullanmanın yeni ve popüler bir yöntemidir. Bazıları da içmenin diyabet semptomlarını azaltmaya yardımcı olduğunu ileri sürmüşlerdir.
Içki bamya bakla su koyarak ve bir gecede ıslatılarak yapılır. Deri ve tohum kabuklarındaki değerli besinlerin bazıları suya emilir.
Bamya tadı hakkında deli değilseniz, bu bamya su çözümünü yutmadan bamya yararları elde etmek için hızlı ve basit bir yoludur.
Bazı insanlar bamyaları kesmek yerine ince dilimlere ince kesmeyi tercih ederler. Bu şekilde bamya suyu hazırlayacaksanız, biraz acı olan bir içecek için hazırlanın.

Bamya kabuğu ve toz tohumları

Bamya kabuğu, bamya ilacını kullanmanın en geleneksel yoludur.
Gelen ön çalısmalar parçalanmış bamya kabuğu kullanarak, bamya kullanmanın yararlarını araştırmak için başarabilmemin yemek için en uygun yol olarak görülmüştür.
Bamya mutfak el değirmeni veya limon kabuğu rendesi kullanarak kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bir seferde ne kadar bamya kabuğu soyacağına dair bilinen bir sınır olmasa da, bamya kabuğunun bir çay kaşığının yarısı vücudunuzun faydalanabilmesi için fazlasıyla yeterli olmalıdır.
Toz haline getirilmiş bamya tohumları öğütülmeden önce kurutulur. Tozu bir takviye olarak tohumlardan sindirmek de araştırılmış ve faydalı görülmüştür.
Toz yapım süreci biraz zaman ve emek yoğundur. Ancak, sağlıklı gıda mağazaları ve online tedarikçilerden toz bamya tohumları satın alabilirsiniz.
Bamya suyu ile saç kabarmasını önleyin
Saçların kabarmasını önlemek için bamyadan faydalanabilirsiniz. 100 gram bamyayı kaynatıp suyunu soğumaya bırakın. Daha sonra bu suyu kullandığınız şampuana ekleyiniz. Bamya içerdiği zengin mineraller sayesinde saçınızın kabarmasını engelleyerek, hacmini ve parlaklığını arttıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER