Blogda Ara

6 Ekim 2018 Cumartesi

GENÇLIK VE GÜZELLIK SIRRI - MAYA MASKESİ



Herkesin kendine göre güzellik sırları vardır.Peki sizin yüz güzelliğiniz için deneyip memnun kaldığınız maskeleriniz var mı?

Şimdi benim deneyip memnun kaldığım maya maskesine gelelim.Mayanın saç uzatmada da büyük etkisi var fakat ben bu gün size maya ile yüzünüzü gençlestirmenin sırrını vereceğim.

Maya maskesine gecmeden önce günlük cilt temizleme rutininizi uygulayın.Ben maskeleri temiz cilde uygulamaktan yana olanlardanım.Temizlenmiş gözenekler cildinize sürdüğünüz maskeleri ve yaģları daha kolay emer ve daha fazla faydasını görürsünüz.

1 çorba kaşığı yoğurda, 1 çorba kaşığı yaş maya ekliyoruz ve karıştırıyoruz.İyice karıştıralım maske kıvamına gelinceye kadar.
Yeterince karıştırdıysak artık maskeyi uygulamaya başlayabiliriz.

Maskeyi tüm yüzümüze guzelce uyguladık.Şimdi bekleyeceğiz.Bekleme süresi olarak 30 dakika yeterli olacaktır.Maya kurumaya başlayınca isterseniz cildinizden peeling işlemi yaparak, isterseniz de önce ılık, sonra soğuk suyla yıkayarak da çıkarabilirsiniz.Eger yaglı bir cilt yapısına sahipseniz yüzünüzü ovarak yavaş yavaş mayayı dökerek çıkarın ardından ılık suyla yıkayıp, daha sonra sonra soğuk suyla yüzünüzü şoklayın.
Daha hassas bir cilt yapısına sahipseniz yüzünüzü ılık suyla yıkayıp maskeden arındırın, ardından soguk suyla şoklayın.Soguk su kullanmamızın sebebi yüzümüzdeki kan dolaşımını hızlandırmak.

Yüzümüzü yıkadıktan sonra yüzümüze iyi bir nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyelim.Nemlendirici önemli bir adım.Ne kullanırsanız kullanın, son adım olarak mutlaka nemlendirici kullanın.Bu yüzünüzün erken yaşlanmasını engelleyecektir.

Ben bu maskeyi haftada 1 defa uyguluyorum.Cildime gercekten iyi geliyor.
Beni takip ediyorsanız tercihlerimin çogunlukla dogal iceriklerden yana oldugunu biliyorsunuzdur.Hem maliyeti daha düşük, hem bir yan etki görme ihtimali daha az.

Güzel kalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizi Takip Edin

ÖNERİLER